Selâm ile...

Baran Dergisi’nin 301. sayısı ile birlikteyiz.

Bilindiği üzere bu hafta İslami Gençlik İnsiyatifi öncülüğünde, Müslümanlar tarafından İncirlik ABD İşgal Üssü önünde bir protesto gösterisi düzenlendi. Gösteride Müslümanlar ABD’ye olan öfkelerini dile getirirken biz de bu vesile ile işgal üsleri mevzuunu kapağımıza taşıyoruz.

Bilindiği üzere Türkiye’de bir çok ABD ve NATO’ya ait işgal üssü bulunmakta... Anadolu topraklarına saplanan hançer olarak görüyoruz bu üsleri... Katil ABD askerleri kanlı çizmeleriyle topraklarımıza basar, bizim vatanımızda elini kolunu sallayarak gezerken bir Müslüman’ın içinin rahat olması da mümkün değildir.  Bu üsler Türkiye’nin, Siyonist-Haçlı ittifakının bir ileri uç karakolu vasfında olduğunu göstergesidir ve bundan başka mânâ da ifade edemez zaten... Bu mevzuyu kapağımıza taşırken “Bağımsızlığın Yolu İşgal Üslerine Kilit Vurmaktan Geçer” diyoruz.

Kapak mevzumuzu Fatih Turplu kaleme aldı. Yazısının başlığı: “İncirlik Üssü’nün Statüsü Üzerine”...

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu İstanbul’daydı! 25 Ocak 2000 tarihinde Metris’e devletin düzenlediği operasyon sonrasında Kumandan’a ve gönüldaşlara açılan davanın neticesinin Yargıtay tarafından onanmaması sebebiyle dava yeniden görülmeye başlandı. Bu mesele ile alakalı haberi 12 ve 13. sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Kâzım Albayrak, Kıbrıs gezisi vesilesiyle “Milli Görüş, Parti, Tasavvuf ve İBDA Hareketi” başlıklı bir yazı kaleme alıyor. Yazısında siyasî mevzulara değinen Albayrak, Kıbrıs hakkında da bir kaç anektod veriyor.

Sezâi Kırlangıç, bu hafta 3000 aileden “Şahenkler”i ele alıyor. Yazısının başlığı, “Anadolu’nun Kanını Emenler; Şahenk Ailesi”...

Çakal Carlos (Salim Muhammed), Venezüella seçimlerinden ve bu ülkedeki siyasî durumdan bahsediyor. Yazısının başlığı: “Venezüella Devrimi Yoksulluğa ve Asayişsizliğe Savaş Açmalı”...

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun birinci cildi kitaplaştırılan ve Baran Dergisi’nde tefrika edilmeye devam eden yeni eseri “Ölüm Odası B-Yedi” 127. Bölüm ve “GÜFTE (NAKŞ-BEND)” altbaşlığı ile devam ediyor.

Yakup Köse’nin Milat Gazetesi’nde yayınlanan “Jilete Dikkat Çekirge” ve Özlem Albayrak’ın Yenişafak Gazetesi’nda yayınlanan “Mirzabeyoğlu Hala Yatıyor, Vebal Artıyor” başlıklı yazılarını sizler için iktibas ediyoruz.

Adalet Eski Bakanı Av. İsmail Müftüoğlu, bu hafta “Bir Başka Açıdan Suriye” meselesini ele alıyor.

Fatih Turplu, Stefan Zweign’in “Kendileri İle Savaşanlar” kitabı üzerine bir yazı kaleme aldı.

Arka kapağımızda ise Gülçin Şenel’in çalınan Müslüman eserlerinin sergilendiği Louvre Müzesi ile alakalı yazısını okuyabileceksiniz. Yazısının başlığı: “Bizden Çalınanlar Louvre Müzesi’nde”...

Ayrıca dergimizde sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Gelecek sayıda görüşmek üzere...

Allah’a emanet olun.