ABD ve Batı tarafından “süpürülme” alametleri belirince birilerinin aklı başına mı geldi ne? İnanalım mı? Yoksa sorgulayalım mı? Pratiğe bakılınca fazlaca bir samimiyet görünmüyor. Çünkü sormak lazım değil mi ki;

Onlarca yıldır çıkardığın kanunlarla sen cesaretlendirmedin mi bunları? Halkı bunların eline sen teslim etmedin mi? Sor bakalım bu halk hangi sebeplerden dolayı Bankalara bulaşmış? Devletin bütün resmi “para” işlerini sen bankalar üzerinden istemedin mi? On yıla yirmi yıla varan ev-araba kredilerini sen teşvik edip ve çeşitli sebeplere bağlayıp bu milletin üstüne sen yıkmadın mı? Şimdi de sanki bütün bunların mümessili sen değilmişsin gibi “yavuz hırsız gibi” sıyrılıp çıkıyorsun. Bir de komik komik açıklamalar yapıyorsun “kredi kartı kullanmayın” falan. Sen devlet değil misin? Çıkar kanun, milleti haraca kesen bu zevattan kurtar bu milleti. Madem ortada müthiş bir dolandırıcılık, hırsızlık ve haksızlık var, o zaman sen niye orada duruyor ve bu haksızlığa razı oluyorsun. Elin armut mu topluyor ki dönüp ilkokul çocukları gibi millete sızlanıyorsun? Haber şöyle;

Bankaların vatandaşatan 'işlem ücreti' adı altında aldığı ücretlerin detayları, 'soygun'un nasıl gerçekleştiğini ortaya koydu. Kapısından giren müşterinin her adımını paraya döken bankalar, vatandaşa EFT, havale, kredi dosya masrafı gibi işlemleri için 'astronomik' tarifeler uygularken; herhangi bir işlem yapılmayan hesaptan bile 'işlemsizlik' ücreti alıyor. Bankaların vatandaştan aldığı 60 kalem ücretin detayları açıklandı. Listede yok yok... Buna göre bankalar; hesap açmaktan hesap defteri yazdırmaya kadar her işlemden hatta olmayan işlemden bile ücret tahsil ediyor. Herhangi bir işlem yapılmayan hesaptan 1-8 lira arasında işlemsizlik ücreti isteniyor. Kiralık kasadan 150 lira ila bin lira arasında ücret alındığı yetmiyormuş gibi, kiralanan kasayı ziyaret de ücrete tabi. Bunun için 5-35 lira arasında para alınıyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kartı sayısının 56 milyon 361 bin 749 adede ulaştığını belirtti. Mart 2013 itibarıyla 280,1 milyar lira seviyesine ulaşan bireysel kredilerin 73,7 milyar lirayı bulan yüzde 26,3’lük bölümünün kredi kartı alacaklarından, 206,5 milyar lirayı bulan yüzde 73,7’sinin de tüketici kredilerinden oluştuğunu belirten Yazıcı, "Özellikle 2011'in 3'üncü çeyreğinden itibaren, kredi kartı alacakları tüketici kredilerinden daha hızlı artmaktadır" dedi. 

BDDK'nın Mart 2013 raporuna göre, sektörün dönem net kârının önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,3 artarak 6 milyar 953 milyon liraya yükseldiğini anlatan Yazıcı, "Mart 2012-2013 döneminde, faiz dışı gelir kalemlerinden bankacılık hizmet gelirleri yüzde 22,5’lik artışla 5 milyar 359 milyon lira olarak gerçekleşmişti" diye konuştu.