GS Üniversitesi'nde öğrenciler, hocalar ve çalışanlar ‘ibadethane açılması için’ imza toplamaya başladı. Fikir Kulüpleri Federasyonu imza toplayanlara yönelik “Bunları gördüğünüz yerde küfrediniz, aşağılayınız, hatta suratlarına tükürünüz” kampanyası başlattı.
Hadisenin başı şöyle: Galatasaray Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin ‘ibadethane talebi’ tam bir linç kampanyasına dönüştü. Üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve bir grup çalışan, Rektörlüğe sunulmak üzere “Dini görevlerini yerine getirmek isteyen kişiler kampus dışındaki ibadethanelere gitmeye zorlanmaktadır. Bu durum namaz kılmak isteyen kişileri, dersleri/işleri/ibadetleri arasında tercih yapmaya zorlamaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için kampus içinde bir ibadethane açılması zaruri hale gelmiştir” içerikli bir dilekçe hazırladı.
Zaten Gezi’ye de katılmadılar!
Dilekçeyle imza kampanyası başlatan ve 15 günde 200 imza toplayan öğrenciler, akıl almaz hakaretlere maruz kaldı. Nazi Almanya'sını hatırlatan bir saldırı kampanyası düzenleyen Kemalist öğrenciler, bu talebi ‘AK Parti iktidarının üniversitelere hakim olma’ adımı olarak değerlendirerek “Dilekçeyi verenler zaten Gezi’ye de katılmamıştı” suçlaması(!) yaptı. Muhalif öğrenciler daha da ileri giderek talepte bulunanlara küfredilmesi hatta suratlarına tükürülmesi için kampanya başlattılar.
GSÜ iktidara secde eder mi?
Öğrencilerin ibadethane talebine ilk tehdit, Fikir Kulüpleri Federasyonu’ndan (FKF) geldi. İnternet sayfalarından “GSÜ iktidara secde eder mi” başlıklı bir açıklama yayınlayan FKF GSÜ adlı grup, ibadethane isteyen öğrencileri hem suçladı hem de tehdit etti. Açıklamada, okulun yangında zarar gördüğü, eğitim yapacak alan sıkıntısı çekildiği bir ortamda ibadethane için imza toplanması “AKP iktidarının işaret ettiği şekilde kamusal alanın dinselleştirilmesi” olduğu iddia edildi. Açıklama şöyle son buldu:
Gördüğünüz yerde tükürün!
“Gençlik siyasal İslam’ın ağzındaki özgürlük demagojisine aldanmayacak, Aydınlanma değerlerini savunacak, iktidarın bu çılgın projesini de engelleyecektir. İlan ediyoruz.”