BOLU F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet hapis cezası ile hukuksuzca tutulan İBDA MİMARI Salih MİRZABEYOĞLU için, 28 Şubat süreci kapsamında tutuklanmasını protesto eden İBDA'cılar tekbir getirip slogan attı.

28 ŞUBAT 2013 GÜNÜ öğle saatlerinde Bolu'ya gelen İBDA'cılar , D-100 Karayolu Kuruçay mevkiinde bulunan  Bolu F Tipi Cezaevi yolu üzerinde toplandı. Bolu Valiliği tarafından cezaevi önünde eylem ve basın açıklaması yapılmasının yasaklanması üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cezaevine giden yol üzerine barikat kurdu. "28 Şubat'ın 16'ncı yılında 12 yıldır iktidar olan AKP'ye son uyarımızdır. Ya 28 Şubat'la hesaplaş, ya da bedel ödemeye hazırlan""Herşeyin hesabı üzerinde Alllah'ın hesabı var""Gemileri yaktık dönüşümüz yok""Salih Mirzabeyoğlu ümmetin onurudur" yazılı pankart ve dövizler taşıyan İBDA'cılar , tekbir getirip slogan attı.
Ayrıca, İBDA'cılar Bolu Valiliği'nin önüne giderek burada da protesto ve eylemlerini sürdürdüler.

Büyük Anadolu Gençliği adına basın açıklaması yapan Tufan Ersöz, Ak Parti iktidarının 28 Şubat'la hesaplaşmasının inandırıcılığını yitirdiğini açıklayarak, "28 Şubat'la hesaplaşmak, hak ve hukuku gözetmeyen bütün yargı kararlarının bir an önce iptal edilmesini gerektirir. Salih Mirzabeyoğlu 28 Şubat sürecinde tutuklanmıştır. Telegram işkencesi ile Salih Mirzabeyoğlu Atlantik ötesinden gelen emirler doğrultusunda gayri ahlaki ve gayri insani bir çok saldırıya maruz kalmıştır. 28 Şubat sürecinde hukuksuzca tutuklananların hakları iade edilmedikçe halkımız 28 Şubat ile hesaplaşıyoruz edebiyatına inanmaz. AKP iktidarına son uyarımız; ya 28 Şubat'la hesaplaş, ya da bedel ödemeye hazırlan" dedi. Basın açıklamasının ardından eyleme son verildi!