CHP 4+4+4 eğitim modelini protesto etmek için grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda yaptı. Kılıçdaroğlu, partisinin Tandoğan'da gerçekleştirilen miting şeklindeki grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi burada yaptığı konuşmada düzenlemeyi eleştirdi.

CHP Türkiye'yi geri götürdü ve götürmeye devam ediyor. İktidar olamayacağını bilen CHP yobazca resmî ideoloji söylemine devam ediyor; çünkü varlık sebebi orada, oradan fiziken ve mânen besleniyor.

İşin en kötüsü de, AKP hakkında yaptığımız eleştirilerin CHP yüzünde güme gitme tehlikesi. Çünkü CHP o kadar müzmin, o kadar ilkel ve gerici muhalefet yapıyor ki, âdeta AKP'yi her sahada haklı çıkartıyor. Böylece de AKP'ye muhafazakâr - Müslüman tabanda hak etmediği bir desteğe yol açıyor.

CHP zihniyeti ve yapısı ile statükoyu savunurken sanki onun karşıtı AKP devrimci ve Batı karşıtı gibi bir imaja yol açıyor. Bu durum, bizim yaptığımız devrimci eleştirileri de gölgeliyor.

CHP'nin asıl düşmanlığının AKP değil de, gerek İslâm olduğunu söylersek, uğursuz misyonuna da anlamadan ulaştığını ifâde edelim.

Gelenler Ilıman İslâm, liboş Müslüman dahî olsa ayak bağı olmaya devam eden CHP yapısının kalkması her hâlükârda iyi olacaktır. Çünkü CHP'nin varlığı yanlış hesablaşmaya yol açıyor ve bizim Ilıman- Lâik-Liberal İslamcılara eleştirilerimizi gölgeliyor. CHP ortadan kalkarsa bizim eleştiri ve tekliflerimiz yerini ve muhatablarını daha iyi bulur. Yani, sahte İslamcıların gerçek yüzleri daha iyi görülür.

Son olarak, 4+4+4 eğitim sistemine CHP'nin tepkisi de böyle cereyan etmektedir. Yeni model yetersiz ama 5+3 mü iyi? Teklife teklif ile cevab vermek gerek, CHP'nin her değişime karşı olan müzmin yobaz kafası ile değil! CHP'nin bu kafası sebebi ile Müslümanlar istemeseler bile çoğu yerde AKP'nin tekliflerinin yanında yer almaktadır. Kısaca, CHP kötülüğünü yapmaya devam ediyor.