Erdoğan, paralel yapı'nın İsrail gizli servisi MOSSAD'la işbirliği yaptığını söyleyerek, "Hâlâ bu yapının MOSSAD'la işbirliği yaptığını göremeyenlere yazıklar olsun" dedi. "Bunlar milli değiller. Bunlar yerli değiller. Bugün buna rağmen bunlarla işbirliğine girenler büyük bir mahcubiyet yaşayacaklar. Biz yandık onlar yanmasınlar. Hâlâ bu yapının MOSSAD ile işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun. Bu paralel yapının nasıl bu hale geldiğini hepimizin iyi tahlil etmesi lazım. Biz bunlara 'Haşhaşiler' dedik. Çünkü Haşhaşiler aynı bugünkü gibi paralel yapı kurup Büyük Selçuklu devletine zarar vermişlerdi. İşte biz bunlardan ders çıkaracağız. Bu yapı sadece bana ve arkadaşlarımıza taarruz eden bir yapı değildir. Bunu anlamayanlar var. Tam olarak kime taarruz ettiğini anlamayanlar var." diye konuşmasına devam etti.


Cumhurbaşkanı'ndan Yakup Köse mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tümsiad ödül töreninde "Cezaevinde gazeteciler var diyorlar. Soruyorum kaç tane var. Sayı veremiyorlar. ‘İsimleri varsa söyleyin’ diyorum. ‘Bize öyle dediler’ diyorlar. 14 yaşında Yakup kardeşimizi içeri aldılar. Adam mı öldürmüştü. 11 sene içerde tuttunuz. Çocuk yaşta içeri aldınız şimdi de çocuklarından ayrı olarak yeniden içeri aldınız.” şeklinde konuştu.

Ayrıca TRT'deki canlı yayında Hilal kaplan'ın bir sorusu üzerine, Yakup Köse’nin 14 yaşında içeri atıldığını ve 11 sene cezaevinde tutulduğunu ve tek suçunun kalem kullanmak olduğu için tekrar mahkum edilmesinin “zulüm” ve “haksızlık” olduğunu ifade etti. Adalet Bakanlığı’nın konu hakkında çalışması olduğunu ancak kendisinin de haklarını kullanabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan zulme uğrayan herkese yardım edeceklerini söyledi.