Ak Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1. Olağanüstü Büyük Kongre'de konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sahnede sürpriz bir hediye sundu. Ak Parti'de 1382 delegenin oyuyla Genel Başkan seçilen Ahmet Davutoğlu, konuşması sırasında Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan selefi Tayyip Erdoğan'a Osmanlıca yazılmış bir tablo hediye etti. Davutoğlu'nun Erdoğan'a hediye ettiği tabloda Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 'Utansın' şiiri yazılı. İşte o şiir:

UTANSIN

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Eski çınar şimdi noel ağacı;

Dallarda iğreti yaprak utansın!

Ustada kalırsa bu öksüz yapı,

Onu sürdürmeyen çırak utansın!

Ölümden ilerde varış dediğin,

Geride ne varsa bırak utansın!

Ey bin bir tanede solmayan tek renk;
    Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın!

N.F.K.

Biz de bu arkadaşlara, Allah tarafından, dua edenlerin ve büyüklerin yüzü suyu hürmetine kendilerine bahşettiği makamların hakkını vermelerini, bu makam ve mevkilerin geçici olduğunu, baki kalacak ve kendilerini kurtaracak olanın İslâm davasına hizmet olduğunu tekrar hatırlatırız.

    12. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yemin Etti

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek, görevine resmen başladı.

Ak Parti sıraları ve Meclis'in ziyaretçi localarında yer alan davetliler ayakta alkışladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı mazbatasını, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten aldı. Çiçek, mazbatayı teslim ederken yaptığı konuşmada; "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu bir tutanakla bize getirdi. Milletimiz demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi.


    Hep Aynı Terane
    Erdoğan’ın yemin etmek üzere meclise geldiği sırada CHP milletvekilleri yemin törenini sunumunu yapan meclis başkanı Cemil Çiçek’e iç tüzük kitapçığı fırlatarak protestoda bulundu. Milletin ruh köküne her daim saldıran CHP yine milleti hiçe saydığınıi, seçilmiş cumhurbaşkanını protesto ederek gösterdi. Hiç şüphe yok ki, bu acılarının sebebi İslâm düşmanlığını şiar edinen 90 yıllık cumhuriyetin ellerinden kayıp gitmesidir.