Uzun zamandır Yahudi lobisi ve diğer batıcı lobiler bu yasayı çıkarmak için çaba sarf ediyordu. Başbakan Erdoğan bir yandan Paralellerle mücadele edeceğiz diyor ve onları İsrail ve ABD işbirlikçisi olmakla suçluyordu. Fakat açıktır ki bu kanunu paralelciler çıkarmadı, sessiz sedasız bir gece vakti meclisten geçirmedi. Bu kanuna göre artık Yahudi malını istemiyoruz demek bile suç olacak, boykot etmek bile suç olacak. Allah kitaba sövmenin serbest olduğu ülkemizde “Kahrolsun İsrail” deme suç olacak. Kısaca hükümet kendi ayağına değil tam kalbine kurşun sıktı. Yakında can çekişmelerini duyarsınız ve kandırıldık, aldatıldık çığlıklarını. Bu pakete göre;

*Kişilerin toplu ibadetleri yanı sıra bireysel ibadetlerinin engellenmesi de suç olarak düzenleniyor. Kişinin dini inancının gereğini yerine getirmesinin engellenmesi yaptırım altına alınıyor. Kişilerin Anayasa'da ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınan dini inanç, düşünce ve kanaatleri açıklama özgürlüğünün cebir veya tehdit kullanılarak engellenmesi suç olarak tanımlanıyor.

*Dini inancın gereğinin yerine getirilmesinin veya dini ibadet, ayinlerin bireysel ve toplu olarak yapılmasının cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla engellenmesi halinde, fail bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

*Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına

ilişkin tercihlerine müdahale eden ve bunları değiştirmeye zorlayan kişiye de aynı ceza verilecek.

Nefret suçu

*Kanunla, "ayrımcılığın" yanı sıra "nefret suçu" da kanun kapsamına alınıyor. Böylece söz konusu suçun nefrete dayalı ayrımcılık olduğuna vurgu yapılıyor.

*Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle; bir kişiye kamuya arz edilmiş olan bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya kiraya verilmesini, bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını, işe alınmasını, olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.