Gazze'de dünyanın gözleri önünde çocukları füzelerle öldürmesi belgelenen İsrail'e ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya açık destek veriyor. Bu ülkelerin, Gazze'deki vahşeti İsrail ile birlikte planlayan Sisi'yi övgülere boğması da kirli niyetlerini açıklıyor. Paris, Sisi'ye itibar kazandırmak için Kahire'ye taşınırken Merkel ve Kery de Mısır'ın ateşkes planını savundu. Tel Aviv ile aynı dili konuşan Mısır Dışişleri Bakanı ise, 'Türkiye, Katar ve Hamas ateşkes girişimimizi sekteye uğrattılar' dedi.

Haçlılar görevini yapıyor! Merkel: Biz İsrail'in tarafındayız

Almanya Başbakanı Merkel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu belirterek, Almanya olarak İsrail'in tarafında olduklarını söyledi.

Telaviv ve Kudüs'ün Hamas'ın elindeki roketlerle vurulabileceğini savunan Merkel, "Hamas'ın elinde yeni silahlar var. Her saldırıya uğrayan ülke kendisini savunacaktır. Almanya olarak İsrail'in tarafındayız'' diye konuştu.

ABD’den İsrail’e 621 Milyon Dolarlık Yardım

ABD Kongresi, 'Gazze'de yaşanan çatışmaların artması' üzerine İsrail'in 'kendini daha iyi savunması' için 621 milyon dolar para desteğinde bulunacak.

Washington ve Tel Aviv arasındaki maddi ilişki 2'nci dünya savaşı sonrasına dayanıyor. Amerikan Kongresi raporlarına göre yabancı ülkelere sağlanan desteğin aslan payı İsrail'e gidiyor. Her durumda İsrail'e açık desteğini veren Amerikan yönetimi bu ülkeye son 65 yılda 121 milyar dolar yardım yaptı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı bünyesinde sağlanan yıllık 3 milyar dolarlık dış yardıma ek olarak Tel Aviv, Pentagon'dan savunma desteği de alıyor. Bu miktar ise yıllık 504 milyon dolar seviyesinde.

İrlandalı siyasetçi İsrail bayrağını indirdi

İrlandalı belediye meclisi üyesi ve siyasetçi Hugh Lewis, ülkede düzenlenen yelken şampiyonasına katılan İsrail'in bayrağını indirdi.

Irish Independent gazetesinin haberine göre; İrlanda'nın doğusundaki Dun Laoghaire Limanında düzenlenen Avrupa 16 Yaş Altı Yelken Şampiyonası'na katılan 44 ülkenin bayrağının asılı olan alana merdiven getiren Lewis, İsrail bayrağını gönderden indirdi.