Danıştay'ın 146. yıldönümüne Türkiye barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Başbakan Erdoğan'ın tartışması damga vurdu. Feyzioğlu kürsüde 1 saati aşkın konuşunca Başbakan Erdoğan kürsüye doğru bir kaç adım atarak ''edepsizlik yapıyorsun yalan söylüyorsun diye'' diye tepki gösterdi.

Feyzioğlu, kürsüde 1 saati aşkın kalarak konuşması uzatınca Başbakan Erdoğan tepki gösterdi.

Feyzioğlu bu tepkiler üzerine "Konuşmamı bitirdim bitirdim ama şunu söylemeden bitirmeyeceğim"dedi. Konuşmasına devam eden Feyzioğlu "Varsın yürekleri taşlaşmış olanlar yine kızsın sözlerime. Ben iktidara ve muhalefete sesleniyorum. Bu sessiz çığlığı duyalım. İlk sırada özel mahkemelerin yol açtığı mağduriyetleri giderelim. Dedi.

Söyledikleri karşısında Erdoğan hayli sinirli bir şekilde ayağa kalkarak "edepsizlik yapıyorsun, terbiyesizlik yapıyorsun. Söylediklerinin çoğu yalan, Bu adamların neler yaptığını biliyor musun? Bu konuşmanın yasal bir hakkı da yoktur." dedi

Bunun üzerine Fevzioğlu kürsüden 'Ben edepsizlik yapmadım kimseye de edepsiz yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam" dedi.

Daha sonra Erdoğan kendisiyle birlikte ayağa kalkan Danıştay başkanı ve Cumhurbaşkanı Gül'e dönerek "Danıştay başkanı bile 25 dakika konuştu, konuşmasında siyaset yapıyor" diye tepkilerini dile getirdi. Bunun ardından Erdoğan salonu terk etti.

Bu sırada Cumhurbaşkanlığı korumaları da Gül törenden ayrılana kadar hiçbir Danıştay üyesinin salondan ayrılmasına izin vermedi.

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN YANIT YOK

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, karşıladığı gibi Gül ve Erdoğan’ı otomobillerine kadar uğurladı. Güngör, gazetecilerin sorularına ise gülümsedi ama yanıt vermedi. Danıştay’ın 3. kadın başkanı olan Zerrin Güngör’ün konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yaparken ''Yargı mensuplarının da yetkilerini özenli kullanmaları gerekiyor'' demesi dikkat çekti.