Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen Somali ziyaretini gerçekleştirdi. Afrika Boynuzu turunun üçüncü durağı olan Mogadişu’ya gelen Erdoğan, yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açtı, dev projelerin müjdesini verdi. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte Mogadişu Havalimanı’nın Türk müteahhitler tarafından yapılan yeni terminal binasını hizmete sokan Erdoğan, “Bu muhteşem terminal binasının açılışında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Terminalin, birçok sıkıntı çekmiş Somali halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Erdoğan, binanın yapımını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu’na da teşekkürlerini iletti.
Erdoğan, daha sonra Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yaptı. TİKA tarafından başkent Mogadişu’da yaptırılan tam teşekküllü 200 yataklı modern hastane, iki ülke arasındaki protokole göre 5 yıl boyunca ortaklaşa işletilecek. 
Türk Heyetinin Bulunduğu Otele Bombalı Saldırı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinin gerçekleşeceği gün Türk heyetinin kaldığı otelin karşısında bomba yüklü araç infilak etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Türkiye'nin ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi oldu” ifadeleri kullanılırken Türk delegasyonundan yaralanan olmadığı bildirildi. Somali vatandaşlarından ölenlerin olduğu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Eş Şebab üstlendi.