Ermeni Ordusu’nun, Azerbaycan sınır hattının farklı bölgelerinde 73 kez ateşkes ihlali yaparak, Ağdam ve Ağdere bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışmasının ardından Ermeni askerleriyle çatışma yaşandı.

Şiddetli çatışma sonrasında Ermeni askerlerin kayıp vererek geri çekildikleri, Azerbaycan ordusundan da 9 askerin şehit olduğu kaydedildi.

Bakanlık yetkilileri, şehit askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini iletirken, Ermeni provokasyonuna karşı önlem alındığı ve sınır hattındaki durumun Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu belirtildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Yukarı Karabağ sorununu görüşmek üzere bir araya geldi. Soçi'deki Başkanlık Rezidansı'nda gerçekleşen üçlü görüşmede Putin, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Yukarı Karabağ sorununu "barışçıl yollardan çözme niyetinde" olduğunu söyledi. Aliyev ve Sarkisyan'ın sorunun barışçıl yollardan çözülmesinin önemi üzerinde durduğunu belirten Putin her iki cumhurbaşkanına sabır ve sağduyu çağrısı yaptı.