Yeni gibi değil mi? Aaa nasıl olur hem de “cemaat”. Ne zannediyordunuz!. Onların çıkarları dinden öne. Adı da taktik, strateji vs. Oysa cemaatten ziyade büyük bir şirketler. Eskiden Titanlar vardı dolandırıcılıktan yattılar. Şimdi de bu güruh yakında milletten yığdıkları paraların hesabını veremeyecek noktalara gelecekler. Kendi aralarında kurdukları şirketlerde ortak ağlar hesabı yurtlarda yayın evlerinde, dergi dürgü işlerinde bu paraları “harcama” usulü paylaşarak tüketmeleri, yakında ayaklarına dolanacak. Bu sebeble bu kitle “cemaat”ten daha çok şirket ve çalışanlarını andırıyor. Uzatmayalım, konu da değişmesin. Gülen okullarında Atatürkçü okullardan daha katı bir başörtüsü yasağı uygulanıyordu malum. Durum son zamanlarda değişti sanabilirsiniz, ama öyle olmadığını aşağıdaki haberden görebilirsiniz. Ha bu arada siz malum okulların ikna odalarından ve ikna ağabeylerinden haberdar değilsiniz herhalde. Onu birde oradakilere sorun azıcık sakalı olan üniversite öğrencilerine sakallarını nasıl kestirdiklerini, yalvar yakar yurtlara aldıkları öğrencilere imzalattıkları 10 aylık sözleşmelerden sonra yurtta kalmasa bile parayı nasıl tahsil etmeye kalkıştıkları vs.
Haberi verelim; "Başörtülü olarak okula gelemezsin, hatta sırada bile duramazsın" denilen Gaziantep Özel Asım Kökoğlu Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Merve Safa Yıldırım, okuldan kovuldu. Okul müdürü Adnan Kızıloğlu, başörtülü öğrenciyi okula almak için "Bakanlık yazısı" istedi.
Merve Safa Yıldırım’ın babası Cevdet Yıldırım da, kızının okuldan kovularak eve gelmesinin kendisini ve ailesini üzdüğünü ifade ederek, “Kızım eve gelince ben okul müdürü Adnan beyi aradım ve olayı anlattım. Adnan Bey bana ‘Evet doğru. Başörtülü olarak öğrenci almıyoruz. İsterseniz bakanlığa bir dilekçe yazın okula başörtüsüyle girebileceklerine dair bize cevap verilsin ancak o durumda izin veririz’ dedi.