TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ajan yapılanmanın neden TİKA'yı hedef aldığını anlattı. TRT Haber’de Betül Soysal Bozdoğan'ın sunduğu Konuk Odası programı TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ı ağırladı.

Dr. Serdar Çam, Paralel Yapı’nın neden TİKA'yı hedef haline getirdiğini detaylarıyla anlattı. Paralel Yapı'nın TİKA'nın faal olduğu ülkelerde yabancı basın kaynaklarını kullanarak algı operasyonları yaptığını belirten Serdar Çam, "İki hedef olduğu kanaatindeyiz; birincisi 'Biz yıkılmadık ayaktayız' mesajı vermek, güç gösterisinde bulunmak. Ama devletin kurumlarına saldırı ne kadar mantıklı bir şey, o ayrı... İkinci hedefleri yurt dışında tehlikeli bir algı oluşturma çabaları var. Birkaç tespit yaptık ve suç duyurularında bulunduk." diye konuştu. 

Paralel Yapı'ya karşı hukukî zemin içinde gerekli tedbirlerin alınacağını belirten TİKA Başkanı, "Aslında biz yaşananları, kendilerini bitirme sürecini hızlandırma olarak okuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cemaatin TİKA’ya saldırmasının sebebi ise şüphesiz TİKA’nın yurtdışında yapmış olduğu çalışmalardır. Türkiye faydasına yapılacak olan her türlü adımın önüne geçme çabasında olan Cemaatin TİKA’yı boş geçmesi beklenemezdi herhalde.