Baran Dergisi okur buluşması 12 Ağustos Pazar günü Baran Dergisi'ndeki iftarın ardından yapıldı.

İftardan önce dergi lokalinde Ramazan'ın mânâ ve ehemmiyetine dair konuşmalar yapıldı.

İftar saatinin gelmesi ile birlikte iftarın yapılacağı mekâna geçildi. Daha önce iftarın açık havada yapılması planlanmıştı; fakat sağanak yağmur sebebiyle iftar kapalı bir mekanda yapıldı.

İftar esnasında gelen misafirlerimiz ve okurlarımız arasında Ümmet-i Muhammed'in meseleleri konuşuldu. Sohbetler edildi. İftar yemeğinin ardından akşam namazını kılmak için topluca mescide geçildi. Dergimiz Ankara temsilcisi Tayyar Tercan imamlık yaparak namazı kıldırdı. Okunan Kur-an'ı Kerim'in ardından okur buluşmasına geçildi.

Dergimiz İdarî Müdürü Fatih Turplu, dergimiz yayın kurulundan Kâzım Albayrak'ın selamlarını misafirlere ileterek kısa bir konuşma yaptı. Ayrıca okur buluşmasına katılmak istemesine rağmen uzakta olan ve işleri sebebiyle katılamayan Yozgat'tan Mehmet Atılgan, Hakkâri'den Ersin Sağlamer, Eskişehir'den İsmail Öztekin, Ankara'dan Bahaddin Yeşiloğlu telefonla arayarak selamlarını ilettiler.

Okur buluşması olması hasebiyle daha çok okurlara söz verildi. Okurlarımızdan Fatih Ayhan tasavvuf ve fıkıh üzerine yazılarına ağırlık verilmesini isteyerek, "bir fıkıh köşesi olsa güncel meselelere dair tasavvuf ve fıkıhla alakalı meseleler burada anlatılsa daha iyi olur" dedi. Hüseyin Turan Bey ise tasavvuf ve fıkıh üzerine "tekrardan ziyade daha akademik yazıları görmekten memnun olacağını" söyledi. Ayrıca "derginin Suriye meselesinde izlediği ince politikayı çok beğendiğini ve dikkatle takip ettiğini" hazır bulunanlarla paylaştı. Son olarak da "haftada üç dergi aldığını, ikisini kendine aldığını, birini de otobüste, minibüste, sosyal mekânlarda bırakarak insanlara ulaşmasını sağladığını" anlattı.

Yayın Kurulu Üyemiz Abdullah Kiracı, Hüseyin Turan'ın Suriye meselesine dair söylediklerine cevaben "aslında Baran'ın Suriye meselesine bakışının İBDA'nın doğrulayıcılığını gösterdiğini" söyledi.

Okur buluşmamıza ilk defa katılan Caner Sezer, "İslâm coğrafyası ile alakalı dosyaları görmekten memnunluk duyacağını, kendisinin de daha önce Genç Beyin Dergisi'nde çalıştığını bu konuda az da olsa tecrübesi olduğunu ve Baran Dergisi'nin insanlara ulaşması için daha çok reklama ağırlık vermesi gerektiğini belirtti.

Yine okur buluşmamıza ilk defa katılan Muhammed Emin, "Salih Mirzabeyoğlu meselesinin sadece dergilerde, gazetelerde kalmaması gerektiğini ve yayın organı olarak Baran'ın bunu yapabilecek kuvveti varsa, televizyon kanallarına taşıması gerektiğini" dile getirdi.

Dergimiz Ankara Temsilcisi Tayyar Tercan ise Caner Sezer'in İslâm coğrafyası ile alakalı düşüncelerini yeniledi. Aynı zamanda Anadolu Ahde Vefa Derneği Başkanı Tayyar Tercan bazı çalışmalarından bahsetti ve desteklerinden dolayı Baran Dergisi'ne teşekkür etti.

Aylık Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Ömer Emre Akcebe kısa bir konuşma yaptı. Ardından Baran Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Abdullah Kiracı okurların bazı sorularını yanıtladı.

Çok bereketli geçen bir okur buluşmasının ardından sizlerle paylaşabileceğimiz notlar bunlar.