İş çıkar birlikteliğine ve Ehli Sünnet düşmanlığına geldi mi, tartışmasız mutlak müttefik. Ne diyelim, kökünüze kibrit suyu. 
İran’ın milli havayolu şirketi İran Air Genel Müdürü Ferhad Pervereş, 24 Kasım 2013’te 5+1 ve İran arasında varılan geçici nükleer anlaşma sonrası ABD’li uçak üreticisi Boeing’le imzalanan anlaşma kapsamında 7 uçak motorunun Boeing tarafından onarıldığını söyledi.
           Pervereş, imzalanan anlaşmalardan birinin yeni, diğer iki anlaşmanın ise daha önce varılan anlaşmaların uzatılmasını öngördüğünü belirterek, “Anlaşmalar Haziran'ın sonuna kadar geçerli. İran Air bu fırsatı değerlendirerek, onarım için Boeing'e gönderdiği 7 uçak motorunu tamir edildikten sonra teslim aldı” dedi. Pervereş, bazı arızalı uçak motorlarının onarımının da şu anda ismini vermediği başka bir yabancı ülkede devam ettiğini belirtti. ABD ve İran arasındaki diplomatik ilişkiler, 1979'daki İran İslâm Devrimi sonrası ABD'li diplomatların 444 gün boyunca Tahran'daki ABD büyükelçiliğinde rehin alındığı kriz sonrasında kesilmişti. Kriz sonrası İran'ın sivil havacılığını da içine alan ambargo uygulamasına başlayan ABD, daha sonra ise İran'ın nükleer programını gerekçe göstererek ambargonun kapsamını genişletmişti. İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca, nükleer programını sınırlandırması karşılığında İran'a uygulanan bazı ekonomik yaptırımların hafifletilmesi kararı alınmıştı.