Ellerinde “Katil İran Suriye’den defol”  yazılı pankartlarla protesto ve basın açıklaması gerçekleştiren Müslüman Anadolu Gençliği, yaşanan katliamın bir numaralı sorumlusunun Şii İran ve onun desteklediği çeteler olduğunu, İran’ın elbet bir gün bu yaptıklarından dolayı hesap vereceğini vurguladı.
Müslüman Anadolu Gençliği adına Fatih Ayhan’ın okuduğu basın açıklamasında “son 3 gündür Türkmen bölgesi yangın yerine dönmüştür. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslâm ülkelerinin önde gelenlerine sesleniyoruz. Nusayri ordusu, Katil İran’ın Devrim Muhafızları, Lübnan Hizbuşşeytan’ı ve Reyhanlı katliamının sorumlusu Mihraç Ural domuzu tüm güçleriyle Türkmen topraklarına saldırmaktadır. Eğer bu yaşanılanlara karşı tepki göstermezseniz Şii idealinin bir sonraki hedefleri bizlerin yaşadığı şehirler olacaktır” denildi.
“Katil İran Suriye’den defol!” ve “Katil İran Irak’tan defol”, “Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir” sloganları atan grup Tekbirler getirerek eylemi sonlandırdılar.
Türkmen köyleri risk altında
Suriye ordusu Halep’ten sonra en büyük Türkmen nüfusun yaşadığı Lazkiye’nin Bayırbucak bölgesine doğru ilerliyor.
Lazkiye merkezinden saldıran rejim güçleri Bayırbucak’a 25 kilometre mesafedeki Kürt Dağı bölgesinde bulunan Durin kasabasını ele geçirdi.
Bayırbucak bölgesinde savaşan Türkmen Şehitleri Tugayı Komutanı Adil Orli, stratejik öneme sahip Durin kasabasının düştüğünü ifade etti.
Keseb’in karşısındaki Yayladağı Sınır Kapısı'nın son günlerde artan bombardımanlardan dolayı boşaltıldığını söyleyen Türkmen komutan, Türkiye sınırında bulunan Türkmen köylerinden Dağdağan, Kepir, Gökdağı ve Murtlu’nun risk altında olduğunu belirtti.
Halen muhalifler tarafından kontrol edilen birçok köyün tehdit altında olduğuna dikkat çeken Türkmen Şehitleri Tugayı Komutanı Orli, "Şu an tüm çatışmalar Keseb ile Bayırbucak arasındaki stratejik öneme sahip Kızıldağ çevresinde devam ediyor. Şayet Durin’den sonra Kızıldağ da rejim tarafından kontrol edilecek olursa tehlikenin boyutu çok daha büyüyecektir" dedi.
Kürt Dağı bölgesinde bulunan Durin Kasabası'nda Cuma günü yaşanan çatışmalarda muhaliflerden 20'den fazla kişi hayatını kaybederken 40’tan fazla kişi de yaralandı.
Esed ordusuna bağlı birliklerin ilerleyişinin sürmesi durumunda birçok köyün boşaltılarak, Türkiye’ye geçişlerin artacağına dikkat çeken Türkmen komutan "Var gücümüzle direnmeye çalışıyoruz ancak ağır silahlarla ve birçok noktadan aynı anda saldırıyorlar. Bölgeye Şii gruplardan büyük destek getirildi, şu an çatışmalar tüm şiddetiyle sürmekte" dedi.