İsrail’in Gazze’de kullandığı DIME-Pudra Bombası, Tungsten, nikel ve kobalt veya tungsten, nikel, demir alaşımlarından oluşuyor.

Gazze’deki Şifa Hastanesi doktorları ölü ve yaralılar üzerinde yaptıkları incelemede “Pudra Bombası”nın kullanıldığını teyit etti. Pudra Bombası’nın etkisi tüyler ürpertici: Hedef 2-3 metre yakındaysa vücudunu ikiye biçiyor, 8-9 metre ötedeyse bacaklarını koparıyor. İsrail Ordusu 2009 yılında Gazze’ye düzenlediği saldırıda da “Pudra Bombası” kullanmıştı. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri kullanılan silahın insan bedenini erittiğini ifade ettiler.

DIME YANİ PUDRA BOMBASI NASIL ÖDÜRÜYOR

Doktorlar, “Amerikalılar tarafından denenen DIME (yoğun ağırlaştırılmış metal patlayıcı) adlı yeni tip bir bombadan kaynaklanan yaralanmalara rastladık.” dedi. Söz konusu bomba yere 2 metre yükseklikte patlayınca vücut ikiye ayrılıyor, 8 metrede ise bacaklar kopuyor ve binlerce iğne deliği açılmış gibi yanıklar oluşuyor. DIME adlı bomba, 10 metreye kadar saçılarak muazzam bir patlama etkisi yapan volfram, kobalt, nikel veya demir alaşımından oluşan küçük karbon taneciklerinden meydana geliyor. Yaralıların vücudunda hiçbir şarapnel izine rastlanmıyor, fakat anlaşılamaz iç kanamalar oluşuyor.. Bombanın bir maddesi damarları yakıyor ve ölüme sebep oluyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze saldırılarında, yasak silah ve roketler kullandığı belirtti.

Diğer taraftan Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'deki Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, Gazze Şifa Hastanesi'nde dün gece geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında, "İsrail uluslararası yasak silah ve roketler kullandı" dedi.

Ebu Riş, Gazze hastanelerinin yaralı ve şehitlerle dolup taştığını söyleyerek, Siyonist İsrail'in saldırılarında şehit olanların sayısının 150'yi geçtiğini belirtti.