Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah semtinde 2 kişinin bulunduğu bir motosiklete, seyir halindeyken İsrail savaş uçağı tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, motosikleti kullanan Abdullah Harti (28) ile diğer Filistinli yaralandı.

 Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da saldırıda biri ağır olmak üzere 2 Filistinlinin yaralandığını açıkladı ancak bu kişilerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Görgü tanıkları ise saldırıda Harti'nin ağır yaralandığını ve durumunun kritik olduğunu kaydetti.

 İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Harti'yi hedef alan operasyonun, İsrail Hava Kuvvetleri ve İsrail iç güvenlik servisi "Şin Bet"'in işbirliğiyle gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, Filistin Halk Direniş Komiteleri üyesi olduğu öne sürülen Harti'nin, "İsrail'e yönelik çok sayıda roket saldırısından sorumlu olduğu ve operasyonun, bu tehdidin ortadan kaldırılması amacıyla düzenlendiği" ifade edildi.

 İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun, "Gazze'den İsrail'e yönelik son günlerde artan roket saldırılarına karşı harekete geçmeye hazırlandığı" belirtilmişti.