ALMANYA
İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar, Almanya'nın Frankfurt kentinde protesto edildi.
Frankfurt'un Zeil Caddesi'nde çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşa gösteri düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gösteride, İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Aralarında Türk, Filistinli ve Almanların da bulunduğu göstericiler, ellerinde "İsa da Filistinli’ydi", "İsrail'in Gazze'ye saldırısı dursun", "İnsan hakları her yerde geçerlidir; Filistin'de de" yazılı dövizler ile Filistin bayrakları taşıdı. 
Burada yapılan konuşmalarda Gazze'ye yönelik saldırılarda çok sayıda çocuğun öldüğüne işaret edilerek, saldırıların durması için otoritelerin acilen harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

BREZİLYA
Brezilya Dışişleri Bakanlığı’ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada “İsrail ile Filistin arasında tırmanan şiddet kabul edilemez” denildi. Brezilya saldırının başlamasından sonra ikinci kez açıklama yapmış oldu. Açıklamada Brezilya İsrail’in Gazze’ye karşı “orantısız güç kullanmasını” kınadı.
İsrail’in Gazze saldırısını protesto eden Brezilya, Tel Aviv’deki büyükelçisini istişareler için geri çağırdı.

İTALYA

İsrail'in Gazze saldırıları Roma'da protesto edildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, İtalya'nın Başkenti Roma'da protesto edildi. Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği ve bazı Müslüman kuruluşlar öncülüğünde düzenlenen gösteride binlerce kişi ellerinde Filistin bayrakları ile Vittorio Meydanı'ndan Tiburtino Meydanı'na kadar yürüdü.

HOLLANDA
Hollanda’nın Lahey kentinde de düzenlenen gösteriler düzenlendi. Hollanda Filistin Komitesi’nin yanı sıra bir grup sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde Lahey’in merkezindeki Spui Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı gösteride, İsrail’in saldırıları kınandı.
“Filistin’e özgürlük”, “İsrail’e boykot”, “Katliama son” ve “İsrail, Gazze’ye saldırılarına son ver” yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık “Terörist İsrail”, “Katil Netanyahu” sloganları attı.

PAKİSTAN
Pakistan'da, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinliler için yas ilan edildi. Pakistan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Temmuz günü Filistin halkı ile dayanışma için ülke genelinde yas ilan edildi. Açıklamada, ülkede bayraklar yas süresince yarıya indirildi ve Başbakan Navaz Şerif'in, Birleşmiş Milletler aracılığıyla Gazze'deki Filistinlilere ulaştırılmak üzere 1 milyon dolar gönderilmesi talimatını verdiği ifade edildi.

FRANSA
Fransa'da Paris Valiliği'nin İsrail'in Gazze saldırılarını protesto gösterilerini yasaklamasına rağmen çok sayıda Filistin destekçisi başkentte gösteri yaptı.
Barbes Meydanında toplanan kalabalık ve polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis, kalabalık üzerine göz yaşartıcı gaz sıktı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteride İsrail bayrakları yakılırken, Filistin’e destek sloganları atıldı.