İsrail'in katliam filmlerini aratmayan Gazze operasyonunda sadece 7 günde 158 kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi de yaralandı. Öldürülenlerin büyük çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluştururken, evvelki günkü saldırılarda bir rehabilitasyon merkezinin vurulması ile can kaybına engelli Filistinliler de eklendi. Dünyanın gözleri önünde yaşanan kıyıma rağmen Tel Aviv yönetimi geri adım atmıyor. Aşırı sağcı milletvekillerinin kan donduran açıklamaları ise İsrail yönetiminin Filistin halkına bakış açısının bir özeti niteliğini taşıyor.

Independent gazetesinde İsrailli gazeteci Mira Bar Hillel, 'Pasaportumu yırtmanın eşiğine gelme nedenim' başlığıyla kaleme aldığı yazıda, Yahudi Evi partisinden aşırı sağcı kadın milletvekili Ayelet Shaked'in şok eden ifadelerine yer verdi. Haberde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara tam destek veren 38 yaşındaki Shaked'in, 'Hepsi düşmanımız. Kanları başlarında olmalı. Buna öldürülenlerin anneleri de dahil. Onlar da oğullarının peşinden gitmeli. Evleri de yıkılmalı ki orada 'yılan' yetiştiremesinler' sözleri yer aldı.

'ARAP ÖLDÜRMEK YANLIŞ DEĞİL'

Yahudi Evi Partisi Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett de skandal açıklamalarıyla gündeme gelen parti üyesi Shaked'den hiç de aşağı kalır değil. Bennett, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, esir Filistinlilerin öldürülmesi gerektiğini söylemişti. Bir başka bakan bu sözler üzerine 'Bu yasadışı' deyince Bennett, 'Ben çok Arap öldürdüm. Bunda yanlış bir şey yok' cevabını vermişti.

CAMİ VURAN İSRAİL'İN KILIFI DA HAZIR!

İsrail hava saldırılarında camiler de hedef alınıyor. En az iki caminin bomba isabet etmesi sonucu yıkıldığı belirtilirken, uluslararası kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan İsrail ordusu ise camilerde füze saklandığını iddia etti. Hamas ise, camilerin vurulmasını 'barbarca' olarak nitelendirdi.

ENGELLİ MERKEZİNE BOMBA

İsrail, saldırılarının beşinci gününde Gazze'nin Beyt Lahiya kentinde bir engelli merkezini vurdu. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra engelli merkezine yapılan saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.