Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan Davasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesiyle sonuçlanan hadisenin ardından, 1 Nisan Çarşamba günü de DHKP-C mensubu olduğu belirtilen 1 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bir saldırı gerçekleştirdi. Üzerinde bomba olduğu öne sürülen kadın militan vurularak öldürüldü. Olayda 2 polis ise yaralandı.
Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne Aksaray istikametinden gelen bir araçtan ise uzun namlulu silahlarla saldırdılar. Polis karşılık verdi. Araç saldırı sonrası Topkapı istikametinde Anıt Mezar yoluna doğru kaçtı. Vatan caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Öldürülen kadın militanın üzerindeki bomba imha edildi.
Tüm Türkiye’de DHKP-C Operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimler, savcılık ve emniyet müdürlüğü saldırılarının ardından harekete geçerek DHKP-C’ye yönelik operasyon başlattı. Ekipler önceden belirledikleri birçok adrese eş zamanlı olarak helikopter destekli operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Okmeydanı Mithatpaşa ve Piyalepaşa Caddesi üzerindeki birtakım binalara ve Halklar ve Özgürlükler Derneği’ne özel harekât timleri tarafından baskın düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, polis ekipleri çelik yeleklerini giyerek silahlarıyla sokak başlarında nöbet bekledi. TOMA ve “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar hazırda bekletilirken, yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
52 DHKP-C’li Suriye’de Eğitildi İddiası
DHKP-C’nin eylem planlarının Yunanistan’ın Lavrion Kampı’ndan gönderildiği iddia ediliyor. Çeşitli örgütlere hizmet veren kampa yönelik Yunan makamlarından ciddi hiçbir yaptırım gelmiyor. Suriye’de Beşar Esed’in kontrolündeki “Acilciler” grubunun lideri Mihraç Ural’ın faaliyetlerinin de ön plana çıktığı gözlemleniyor. Türkiye’nin hedefindeki isimlerden 52’sinin Suriye’deki kamplarda eğitildiği iddia ediliyor.
DHKP-C’ye Yakın İdil Kültür Merkezi’nden İngiliz Vatandaşı Çıktı
DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda İstanbul’da 24 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyon sonucu iki adet ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermiye polis el koydu. Saldırıdan sonra DHKP-C'ye yönelik Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi'nde yakalanan ve İngiliz vatandaşı olduğu belirlenen Almanya doğumlu Polonya kökenli Stephan Shak Kacynski’nin BND ajanı olduğu iddia edildi. İddiaların dayanağı nedir ve eğer bu adam ajansa, şu saate kadar niye eli kolu serbest gezmesine izin verildiği soruları yanıtsız kaldı.
DHKP-C’ye yönelik yapılan eşzamanlı operasyonlarda İstanbul’da 24 kişi, Antalya'da 19 kişi, Karabük'te 10 kişi İzmir, Eskişehir ve Kars'ta ise 5'er kişi gözaltına alındı. Düzce'de ise 24 kişinin adresine baskın düzenlendi. Özel Harekât polislerinin de destek verdiği operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda gözaltına alınanların toplam sayısı en son 100’e yaklaştı.
 
İç Güvenlik Yasası Onaylandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halk arasında İç Güvenlik Paketi olarak bilinen 6638 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u onayladı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada “6638 sayılı ‘Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir”