Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırı 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Önceki hafta Cuma gece 01.20’de 200 araç, 250 atlı ve 3 bin yayadan oluşan kalabalık bir kaçakçı grubunun püskürtüldüğünü bildirdi.

Motorlusu, atlısı ve "piyadesiyle" sayıları binleri aşan kaçakçıların Suriye tarafında toplandığı ve gece yarısı hududa doğru yaklaştığı tespit edilince harekete geçildi. Bükülmez Hudut Karakolundan sevk edilen takviye araçlarla birlikte iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, iki adet Zırhlı Muharebe Aracı, bir adet Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı ile muhtemel geçiş noktalarına tıkama yapıldı. Kaçakçıların hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe uyarılarda bulunuldu, ancak şahıslar ikazlara uymayarak yanlarında bulunan mazot bidonlarıyla birlikte, hudut hattına dokuz farklı noktadan yaklaşmaya devam etti.
Kaçakçıların "Dur" uyarısına uymamaları üzerine, hudut devriye unsurları tarafından havaya ikaz ateşi açıldı ve gruba göz yaşartıcı bombayla müdahale edildi. Suriye tarafındaki kaçakçılar tarafından da havaya 8 el ateş edildi, hudut unsurları bu ateşe ateşle karşılık verdi. Kaçakçılar saat 6.00 sularında, kaçakçılar dağılarak bölgeden uzaklaştı. Olayda, hudut devriye timinde herhangi bir personel zayiatı meydana gelmedi.
Bir başka kaçakçılık olayı ise Perşembe gecesi saat 22.05'te Türkiye-Suriye Hududunda, 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Bükülmez Hudut Karakolu sorumluluk sahasında fark edildi. Güvenlik güçleri, Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaşan bir araç içerisinde beş sivil şahıs tespit etti. Araçtan inen iki sivil şahıs, nöbetçilere doğru yürüdü ve "Dur" ikazına uymayıp hedef gözeterek nöbetçilere beş el ateş etti. Bu kişiler açılan ateşe, ateşle karşılık verilmesi üzerine bölgeden uzaklaştı.
Petrol ülkemizde olması gerekenden 4 kat daha pahalı. Suriye'de ticaret çökmüş durumda ve millet açlık ve sefaletle boğuşuyor, çıkış yolu arıyor. Benzer bir durum da Türkiye’de mevcut. Siz buna bir de Suriye ile Türkiye arasında “kalemle çizilmiş” sahte sınırları ekleyin. Milletin derdine çözümü sonra işaretleyin.