Keşan Müftüsü Sayın Süleyman Yeniçeri Beyefendi;

“Noel Baba” hakkında yaptığınız açıklamaları kamuoyundan takib ettik. Açıklamalarınızı gayet yerinde ve tutarlı bulduğumuzu, "Noel”in bir Hıristiyan geleneği ve Batı kültürünün bir yansıması olarak memleketimizde maalesef kabul gördüğünü düşünüyoruz.

Sizin gibi dinine-diyanetine sahip çıkan müftülerimizin kamuoyunda bu tür mevzuları  her zaman dile getirmesini istiyoruz.

Sizin şahsınıza karşı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından söylenen “üstüne vazife olmayan bir konuda konuşmuş”, “Cahille bal yenmez, âlimle taş taşı” gibi mesnetsiz ifadelerin de hak ve millet nezdinde değeri olmadığını ve kabul görmediğini bilmenizi istiyoruz!

Asıl cahillik, bu memleketin Kültür Bakanı’nın Hıristiyan Batı  kültürüne sahip çıkmak için kendi kültürünü  hiçe saymasıdır; çünkü bu millet İslâm’a, Ehl-i Sünnet Vel Cemaat’a ve kendi gelenek-göreneklerine her zaman sahip çıkmıştır ve çıkacaktır.

Baran Dergisi olarak, haklı  davanızda (söylediklerinizde) her platformda sonuna kadar sizi desteklediğimizi ve teşekkürlerimizi iletiriz…

Selâm ile…

Haftalık Baran Dergisi Yayın Kurulu

Tel: 0212-361-44-18

Adres: Camii Kebir Mah. Sıraberberler Sk. No 2/4-B

Kasımpaşa-İstanbul