Fiili olarak Rusya’nın kontrolü altından bulunan Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde, parlamentonun Rusya’ya katılma kararı aldığı duyuruldu. Kararla ilgili 16 Mart’ta referandum yapılacak. Karara uluslararası tepkiler gelmeye başladı. ABD Başkanı Obama, Kırım’da referandum düzenleme kararının Ukrayna anayasasına ve uluslararası kanunlara aykırı olduğunu söyledi.  Almanya Başbakanı Angela Merkel ise AB zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Rusya ile Ukrayna krizinin çözümünde ilerleme sağlanamaması halinde vize yasağı ve mal varlığı dondurulması yaptırımına gideceklerini söyledi.

Parlamentonun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün bölgenin geleceğiyle ilgili bir oturum düzenlendiği, oturuma katılan 81 parlamenterden 78′inin, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya’ya bağlanması yönünde oy kullandığı duyuruldu. Açıklamada, karar için referandum düzenleneceği ve “Kırım Ukrayna’nın bir parçası olarak mı kalsın yoksa Rusya’ya mı bağlansın” sorusunun yöneltileceği bildirildi.

Cemaatin içyüzünü Cematin sevilen ismi Yazar Latif Erdoğan A Haber'de Deşifre programında koydu. Erdoğan "Gülen, bana 'Allah ile konuştuğunu söyledi. Kainatı Hz.Muhammed için yarattım senin için de devam ettiriyorum' dedi" diye konuştu.