RTÜK`ün şikâyeti ve YSK`nın talimatıyla Samanyolu Haber Televizyonu yayıncılık tarihinin en yüksek cezasına çarptırıldı. Samanyolu Haber Televizyonu`nun 7 programına 20 kez yayın durdurma cezası verildi. Buna en yakın ceza geçtiğimiz haftalarda 9 yayın durdurmayla Cem Tv`ye verilmişti.

RTÜK'ün, Samanyolu Haber Televizyonu'nun 7 programına 20 yayın durdurma cezası vermesine, kanalın genel yayın yönetmeni Metin Yıkar tepki gösterdi. Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, "Adeta Samanyolu Haber Televizyonu'na 'konuşma', 'söyleme', 'halkı bilgilendirme' denilmek istenen cezayla yayınların kısıtladığını ve sansür uygulandığını' vurguladı. RTÜK üyesi Ali Öztunç da "Demokrasiyi katlediyor, basın özgürlüğünü bitiyorlar" dedi.

Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, RTÜK'ün şikayeti ve YSK'nın talimatıyla Samanyolu Haber Televizyonu'na verilen rekor cezaya karşı resmi açıklamada bulundu. Yıkar, "Taraflı yayıncılık süsüyle bize ceza yağdıranlar havuz medyasını, hükümete yakın medya kuruluşlarını, iftira, yalanlarla dolu yayınları görmezden gelmeye devam ediyorlar." dedi. Yıkar, bu uygulamanın altında imzası olanların RTÜK'ün AKP'li üyeleri olduğuna dikkat çekti.

Bir basın kuruluşunun böylesi bir ceza almasından normalde memnun olacak değiliz, ancak bu ve benzeri kesimlerin ellerine geçirdikleri bu gücü mitralyöz gibi halkın ve onun temsilcilerinin üzerine doğrultmasının "vakayı adiye"den olduğu ülkemizde bazen insanın içinden "oh olsun" demek geliyor. Ama biz yine de dememiş olalım...