Anadolu Gençlik Derneği, Fatih Camii’nde 23 Şubat 1979 yılında şehit edilen Metin Yüksel’i şehadetinin 36. yılında ​dualarla yâd etti. Fatih Camii avlusunda sabah namazı çıkışı şehadet ve cihad ile ilgili ayetlerin okunmasıyla başlayan program, Metin Yüksel’in biyografisinin okunmasının ardından salavat-ı şerif, ezgi ve sloganlarla devam etti.

İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Mehmet Yaroğlu yaptığı konuşmada, Metin Yüksel’in mücadeleci ruhundan bahsetti. Yüksel’in Allah yolunda cihad yaparken vurulduğunu ifade eden Yaroğlu, “Bizler Anadolu Gençlik mensupları, Milli Gençlik mensupları olarak Metin Yüksel ağabeyimizin hak dava üzerine yürümüş olduğu bu kutlu yolda çalışmalarımızı onun kararlığı ve mücadeleci kimliği ile sürdüreceğiz. Davası ve yaşantısı ile önümüzde bir örnek olan Metin ağabeyimizden devraldığımız sancağı son nefesimize kadar Allah yolunda cihad ederek sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

"Şehadet mevsimini canlı tutacağız"

Programda konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut ise Metin Yüksel’in en büyük mirasının şehadete özlem duyan bir nesil olduğunu söyledi. Bulut, “Şehadet yeni nesillere unutturulmaya çalışılıyor. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler Şehadeti unutturmayacağız ve şehadet mevsimini her daim canlı tutacağız” dedi.