Konya Selçuk Üniversitesi’nde Cinayet, Profesör Doçenti Doğradı!

Konya’da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir, üniversitedeki odasında boğazı kesilerek öldürüldü.

Yapılan inceleme ve takibin ardından Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i, aynı fakültede Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin öldürdüğü ortaya çıktı.

Özdemir’in cinayete kurban gittiğinin tespit edilmesinin ardından polis, fakültede olay anında gürültüyü duyan olup, olmadığını araştırdı. Bu sırada aynı fakültede Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin 2 gündür, fakülteye gelmediği belirlendi. Polis, Ahmet G.’nin 2 gündür evine de gitmediği tespit edilince, araç plakasından yola çıkarak araştırma başlattı. MOBESE kameralarında Ahmet G.’nin Karatay ilçesinde olduğunu saptayan polis, trafikte seyir halinde iken gözaltına aldı.

Suçunu itiraf ettiği öğrenilen Ahmet G., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis ve savcı tarafından yapılan incelemede Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in boğazının kesildiği ve vücudunda bıçak darbeleri saptandı. Otopsi için cesedi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in cinayete kurban gittiği belirlenirken, katilin bulunması için soruşturma başlatıldı. Birisi doçent, diğeri profesör… Bu iki öğretim görevlisi gençlere ders veriyor ve hesapta gençlerin topluma fayda sağlayacak birer şahsiyet olmasına sebep olacak. Mevcut hâlimizin niye böyle olduğunu gözler önüne serecek ibretlik bir hâdise. Sonra bu hocalardan ders alan gençlerin geleceğimiz olduğu martavalını okudur.



Güzel olduğu için öldürüldü!

Bolu'da, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Bigem Çubukçuoğlu'nu caddede yürürken boğazına sapladığı bıçakla öldüren kadın yakalandı. Bolu Defterdarlığı'nda memur olarak görev yapan Ayşe Kalkan'ın girdiği bunalım sonucu genç kızı öldürdüğü belirlendi.

Ayşe Kalkan'ın olaydan önce mesai arkadaşlarını telefonla arayarak, "Siz benden güzelsiniz" diyerek hakaretler ettiği; daha önce bir kadına "Uzun saçlı kadınlardan nefret ederim" diyerek saldırdığı, güzel ve uzun saçlı kadınlardan nefret ettiği ileri sürüldü.

Ayşe Kalkan'ın, Bigem Çubukçuoğlu'nu öldürmeden önce aynı yerde genç bir kızın göğsüne vurduğu, daha sonra çantasından bıçağı çıkarmaya çalıştığı sırada genç kızın kaçtığı; sonrasında aynı yerden geçen Bigem Çubukçuoğlu'na "Çıldırttınız beni" diye bağırarak bıçakla saldırdığı iddia edildi.

İşte bu da devletin başka bir memuru!