Eski Bahçelievler Belediye Başkanı ve Yazar Muzaffer Doğan'ın Necip Fazıl konuşmaları devam ediyor. "Muzaffer Doğan'la Necip Fazıl Konuşmaları" adıyla her ay Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde gerçekleştirilen sohbet toplantısı 24 Ocak 2014 Cuma günü, saat: 19:00'da gerçekleştirildi.

Daha önceki toplantılarda yoğun ilgi gören konuşmaların adresi ise şöyle: Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Divanyolu Caddesi, Hoca Rüstem Sokak, No: 6, Fatih - İstanbul.

MUZAFFERDOĞANKİMDİR?

Üstad Necip Fazıl'ın talebesi Muzaffer Doğan, 1954 yılında Nevşehir’de doğdu. Nevşehir Lisesi’nden sonra Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisansını tamamladı. İstanbul Bahçelievler kurucu belediye başkanlığı yaptı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Sanat Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı.

“Buzdağını Eriten Dehâ” isimli kitabı İBB Kültür AŞ tarafından yayınlandı. Nevşehir’de “Genç Adam” isimli haftalık bir gazete çıkardı. Milli Gazete, Yeni Devir, Vakit gibi gazetelerde ve Cuma, Yedi İklim ve Türk Edebiyatı dergilerinde edebi ve siyasi konularda yazılar yayınladı. Evli ve üç çocuk babasıdır. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir dönem danışmanlığını yapmıştır