İŞTE O AÇIKLAMA:

  O, fikirleriyle, düşünceleriyle, duruşuyla çağın ötesine geçmiş bir insan.O,gönlündeki iman ateşini hiç söndürmemiş bir mütefekkir. Hayatını, ahlak damarları kurumuş bir neslin yol göstericisi olmaya adamış bir kahraman. O, fikir sultanı Salih MİRZABEYOĞLU.

    Bilindiği üzere 28 Şubat postmodern darbesi tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Ancak 28 Şubat döneminde öyle bir isim var ki onun hiçbir suçu olmadığı halde tutuklanması ve daha sonrasında da mahkum edilmesi siyaset ve devlet tarihi için en büyük utanç kaynağıdır.

    Evet Salih MİRZABEYOĞLU’ndan bahsediyoruz.Salih MİRZABEYOĞLU kitap yazan ,konferanslar veren ,gençliği ve tüm toplumu düşünceleriyle aydınlatan bir fikir adamıdır. 58 tane kitabın müellifi, İBDA fikriyatının baş mimarı ve hiçbir yasadışı eylemde bulunmayan bir şahsiyetin hangi hak ve hukuka göre mahkum edildiği en büyük merak konusudur! Tabi 28 Şubat ve hukuk kelimelerini aynı cümle içerisinde kullanmak yersiz olacaktır.

    Salih MİRZABEYOĞLU her ne kadar yasadışı hiçbir faaliyette bulunmasa bile fikirlerinden dolayı o dönemin güya demokratik zihiyetleri tarafaından daima bir tehdit olarak görülmüş ve etkisiz hale getirilmek istenmiştir. Bu yüzden apar topar bir şekilde hiçbir hukuki müeyyideye ve kanuna dayanmayan bir iddaaname ile DGM’ de yargıanmıştır. Bu yargılama sonucunda ise önce tutuklanmış, 2001’de ise idam cezasına çarptırılmıştır. 2002 yılında idam cezasının kaldırılmasıyla beraber cezası ağırlatırılmış müebbet hapse çevrilmiştir.

    Salih MİRZABEYOĞLU 17 yıldır hapis hayatı yaşamakta ve 14 senedir de tek kişilik bir hücrede kalmaktadır. Demokratik, çağdaş ve insancıl olduğunu iddia eden, insan hak ve özgürlükleri konusunda mangalda kül bırakmayan kişilerin ve yönetimlerin SalihMİRZABEYOĞLU başta olmak üzere 28 Şubat’ın darbesini yemiş ve bütün hukuksuzluklara maruz kalmış insanlara ses çıkarmamaları onların ne kadar samimi olduğunun göstergesidir.

   28 Şubat kararlarıyla siyasallaşan yargının ve hukukun verdiği kararlar derhal geçersiz sayılmalıdır. Salih MİRZABEYOĞLU ve diğer 28 Şubat mağdurları ile yüzleşilmeli ve iade-i itibarları sağlanmalıdır.