Sosyal medyada “25 Mayıs Cumartesi Saat 18:30’da Kurtuluş metroda öpüşüyoruz” şeklinde duyurulan eylem için Facebook’ta bir de sayfa açıldı.
Her gün binlerce Ankaralı'nın Dikimevi-AŞTİ hattında seyahat ettiği Ankaray'ın Kurtuluş istasyonundaki “Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz” şeklindeki anons iddiası bir kısım azınlığın tepkisini çekmiş ve TBMM gündemine taşınmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkantlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde de konu gündeme gelmişti. Gök, önergesinde şu ifadeleri kullandı:
“Metro yetkilileri, ‘Metronun kameralarında uygunsuz şekilde görülen gençler için uyarı yapılıyor’ biçiminde açıklamada bulunmuşlardır. 

Bu bağlamda; Metro kameralarının asıl işlevi nedir? Güvenlik midir, yoksa ahlak ölçümü müdür? Güvenlikle ilgili bir sorun görüntülendiğinde ne yapılmaktadır? Güveni ihlal eden davranışın sonlandırılması anonsa konu olmakta mıdır? İstasyonda araç bekleyen, oturan yurttaşların ahlâka uygun davranıp davranmadıklarını kim kararlaştırıyor? Böyle bir yetki ve görev var mıdır? Böylesi durumlarda anons yapılması talimatını kim vermektedir? Metro görevlilerine verilmiş bir ‘ahlak ölçüsü alma’ talimatı var mıdır?”
Bu eylem ilanının duyurulmasından sonra sosyal medyada örgütlenen bir başka grupta "Ahlaksız eylem" olarak ilan ettikleri eylem karşılığında aynı saatte istasyonda buluşma kararı aldılar. 
Tekbir getiren 10-15 kişilik  grup metroya girmek isteyen çiftlere tepki gösterdi ve 'burada öpüşmenize izin vermeyiz dedi. Ahlaksızlık yapamazsınız' dedi. Çiftleri engellemeye çalışan grup, metrodan uzaklaşmayan çiftlere saldırdı. Bu sırada çiftlerden bir genç bıçakla yaralandı.
Metrodaki öpüşme eylemine metro güvenliği ve büyükşehir belediyesi zabıtaları engel oldu. Metro güvenliği, böyle bir eylem için izin alınması gerektiğini, izin olmadığı eylemin gerçekleştirilemeyeceğinin belirttiler.

Bu sırada olaya polisin müdahale etmemesi dikkat çekerken, bir grup polisinde metro girişinde bulunduğu gözlendi. Yaklaşık 5-6 polis aracı da Kurtuluş metrosu girişinde hazır bulundu.