Ne mevcut rejimin dili ne ulusalcı Kürtlerin dili Kürt Milletine ilaç değil. Bırakın ilaç olmasını ölüm ve kan makinesi olma dışında bir fiil ve teklif sahibi değil. Kürtlerin daha çok çekeceği var anlaşılan.

YDG-H'den yapılan açıklamada "kolluk kuvvetlerine sokağa çıkma yasağı" ilan ettiklerini duyurdular.

PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H'nin yaptığı açıklamalara bakıldığında adeta başka devletin organları gibi hareket ettikleri görüldü. Açıklamada güvenlik güçlerinin açıkça hedef haline getirildiği anlaşıldı.

Konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kendi vatanımız ve toprağımız üzerinde hiç kimse bize yasak koyamaz. YDG-H olarak faşist TC devletinin tüm kolluk güçlerine sokağa çıkma yasağını biz ilan ediyoruz. Sokağa çıkanlar hakkında devrimci müdahale ve işlem yapılacaktır. İşgalci TC devletinin tüm kurum ve kolluk güçleri Kürdistan’ı derhal terk etmeliler. Halkımızın tepkisini vandalizm olarak niteleyenler Agıri’nin, Dersim’in, Zilan’ın ve daha dün Robaski ve bu gün Kobanê’nin hesabını versinler. YDG-H üyeleri de provokasyonlara dikkat etmeli ve amaç dışı yerleri hedef haline getirmemelidir."