Bu sebeble uluslararası hayati iktisadi kaynakların fiyatları ile oynayarak Rusya’yı sıkıştırma derdinde. ama buna kendisinin de ne kadar dayanacağı meçhul.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko, ülkesinin komple bir savaşa hazırlandığını belirterek, Kanada'dan kendilerine silah yardımında bulunmasını istedi. Ukrayna'nın Ottawa Büyükelçisi iken geçen sonbahar Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak ülkesine dönen Vadym Prystaiko, Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'nin The House isimli radyo programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Tek istedikleri şeyin silah ve bu silahlar için askeri eğitim olduğunu ifade eden Prystaiko, “Biz Kanada'dan, kendimizi savunmak için silah istiyoruz. Kanada, son on yılda Ukraynalı askerleri eğitmek için yardımcı olmuştur ancak bu yeterli değil. Bu istilaya karşı ordumuzun silah ve bunları kullanmak için eğitime ihtiyacı var dedi.

Dünyanın, Rusya gibi nükleer bir güce karşı mücadelede Ukrayna'ya katılmaktan korktuğunu ileri süren Prystaiko, Minsk'te sağlanan ateşkesin de işe yaramadığını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e “asla güvenilemeyeceğini savunan Vadym Prystaiko, “Rusya ile olan sınır kapılarını kapattık. Kimseyi korkutmak istemeyiz ama Rusya ile tam bir savaşa hazırlanıyoruz. Böyle bir tehdit karşısında yapacak başka bir şey kalmadı. Kulağa tehlikeli geliyor ama Putin'i durdurmamız gerekiyor. Bunu sadece Ukrayna ve Avrupa halkları için değil, Rus halkı için de yapmamız lazım diye konuştu.

“ALTYAPIMIZ HARAP OLDU

Ülkesinin sanayi üretiminin yüzde 20'sini kaybettiğini ve altyapının harap olduğunu hatırlatan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vadym Prystaiko, Batı ülkelerinden ve Kanada'dan mali yardımlarını artırmalarını istedi.

Prystaiko, Avrupa'da yaşanan bu büyük değişiklik karşısında komşularının Ukrayna'ya yardıma korktuğunu iddia ederek, “Dünyadaki gelişmelere kabaca göz attığımızda, Irak için topluca harekete geçen, asker gönderenlerin, Ukrayna için neden farklı davrandıklarını başka şekilde izah edemeyiz ifadesini kullandı.