Merkel Sessizliğini Koruyor!

Ramazan Bayramı'na rağmen aralıksız devam eden bombardıman, dünya liderlerinin ajandasına hâlâ girebilmiş değil. Bu ülkelerin başında, kendi vatandaşları bile katledilirken sesini çıkarmayan Almanya geliyor. Operasyonun ilk günlerinde yaptığı açıklamada 'Kendini savunma hakkı söz konusu olduğunda İsrail'in tarafındayız' diyerek safını belli eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gazze'deki Alman vatandaşı Kilani ailesi- nin 7 ferdini birden kaybettiği vahşete de kulakla- rını tıkamış durumda.

Obama yine Filistin tarafını suçladı

Siyonistlerin dâimî ortağı ABD’nin Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklama- da, bir ateşkesin ilan edilmesinden dakikalar sonra iki İsrailli askerin ölümü ve bir üçüncüsünün kaçırılmasından sorumlu Filistinli grupları kesin biçimde kınadıklarını, BM’nin de kınadığını belirtti. Söz konusu askerin serbest bırakılmasını isteyen Obama, “Bir ateşkes, ölümlere son vere- bilmemiz ve geriye yaslanıp bir süredir biriken temel sorunların bazılarını çözmeye çalışabilme- mizin bir yoluydu. İsrail, 72 saatlik bir ateşkese taahhüdünü ortaya koydu ve bu, ihlal edildi. Şimdi bunu tekrar toparlamak zorlu olacak ama bu doğrultuda çabalar göstermeye devam edece- ğiz” diye konuştu. Yeniden bir ateşkesin zaman alacağına dikkati çeken Obama, “Eğer İsrailliler ve uluslararası toplum Hamas’ın bir ateşkes taah- hüdüne bağlı kalabileceğine dair güven duyamaz- sa yeniden bir ateşkesi oluşturmanın çok zor ola- cağını düşünüyorum” ifadesini kullandı. Obama, İsrail’in, tünel ağlarını Gazze’deki büyük nüfus merkezlerine girmeden de yok edebileceğini kay- dederek, “Bence İsrailliler, bu tünel ağlarının yok edilmesi gerektiği noktasında tamamıyla haklılar” dedi.

Yahudi’nin "Kralı" Abdullah!

Halka hitap eden Suudi Arabistan Kralı

Abdullah, Gazze'de İsrail'e karşı direnen Hamas'ı terör örgütü ilan etti. Hamas ve İsrail'e karşı dire- nenleri üstü kapalı olarak "terörist" ilan eden Abdullah, "Teröristlerin ve terör örgütlerinin yap- tığı İslam ile bağdaşmaz" dedi. Terörün ve şidde- tin barış getireceğine inanan bir nesilden hayır gelmez mesajını veren Kral Abdullah, 'Terör örgü- tü' olarak tanımladığı hareketlerin dünyadaki İslam algısını zedelediğini iddia etti.

Ağzına bir kere bile İsrail kelimesini almayan Abdullah, "Gazze'de insanlık suçu işleniyor" söz- leriyle katliamları kınadı. Suudi Arabistan, Mısır ile birlikte İsrail'e Gazze işgali sırasında istihbarat sağlamakla suçlanırken Kral Abdullah, dünyanın bu katliamlar karşısında sessiz kalmasını eleştir- mesi dikkat çekti.

Yalnızlaşan ABD Panikte!

Gazze'de bebek, çocuk, kadın ve yaşlıları vah- şice katleden İsrail terörüne destek veren ABD ve Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere Batılı ülkeler giderek yükselen küresel tepkisi karşısında paniğe kapıldı. Bebek katili İsrail'i 'yalnız kalsak da tüm dünyaya karşı savunuruz' diye geçen hafta açıklama yapan Amerikan yönetimi, dünyadan gelen baskılar ve protestolar karşısında imajını kurtarmak için yine o çirkin senaryolarını devreye soktu. Bu oyun, sahte tapeler ve ne olduğu tam anlaşılamayan kınama açıklamalarıyla sahneye konuluyor.

Örneğin Amerikan yönetimi, bebek ve çocuk- ların katledildiği Cebaliye mülteci kampındaki BM okuluna yönelik saldırıyı, 'İsrail' adını telaf- fuz etmeden 'kınama' kurnazlığına başvurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde konuyla ilgili sorular üzerine, İsrail'in okula saldırısını kınadı ancak aynı Beyaz Saray açıklamasında olduğu gibi, saldırıdan direkt İsrail'i sorumlu tutan bir ifade kullanmayarak, 'Orada neler olduğunu görmek için tam kapsamlı bir soruşturma olmalı' dedi. Beyaz Saray Sözcüsü

Josh Earnest ise 'Şiddetten kaçan masum sivilleri barındıran bir BM tesisinin bombalanması kabul edilemez ve savunulamaz.' ifadesini kullandı.

Fransa İsrail'i görmedi, IŞİD'i BM'ye taşı- yor

ABD ve Avrupalı ülkelerin İsrail karşısındaki sessizliği ve Ortadoğu siyasetindeki iki yüzlülüğü bir kez daha ortaya çıktı. Yaklaşık bir aydır Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde çocuk katliamı yapan İsrail'i görmezden gelen hatta des- tek açıklamalarında bulunan Fransa, Irak'ta Hıristiyan azınlığa tehlike oluşturduğu iddia edi- len IŞİD için anında harekete geçti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafından ortak yapılan açıklamada, "Fransa, önümüzdeki günlerde, IŞİD infazlarının kınanması ve cezasız kalmamasına yönelik BM Güvenlik Konseyi'nde bir karar çıkması için öneri sunacak" ifadesi kul- lanıldı.

Sisi de Hamas’ı suçladı

Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi, Gazze’de tek çözümün Mısır’ın ateşkes önerisi olduğunu savundu. El Sisi, “Gazze’deki kriz için tek çözüm Mısır’ın ateşkes önerisi. Öneri, iki taraf arasında sükûneti sağlayacak, son- rasında da yardımların girişi ve müzakereler baş- layabilecek” dedi. Mısır, 14 Temmuz’da “İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması” için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu ilan etmişti. Ateşkes yal- nız işgalci İsrail’in çıkarları doğrultusunda karar- laştırıldığından dolayı duruşundan vazgeçmeyen Hamas Sisi’nin açıklamalarının hedefi oldu. El Sisi, “Eğer (Hamas) önerimizi kabul etseydi, bu kadar kan akmayacaktı” dedi.

Tüm İslâm âlemi adına; kendi ülkesinde Müslüman öldürmekten imtina etmeyen darbe yönetimi Filistin’i savunması büyük sürpriz olur- du.