Devlet kurumları, işyerleri, bankalar, halk otobüsleri ve sivil araçlar hedef alındı. Ülke genelinde yaşanan olaylarda şimdiye kadar, Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep'te 4, Muş, Batman, Van, Adana ve İstanbul'da da birer olmak üzere toplam 31 kişi hayatını kaybetti. 

Ölenlerin birçoğu PKK ve Hüda-Par arasındaki çatışmalarda yaşamını yitirdi. Otopsi raporlarına göre 4 kişi linç edilerek, 3 kişi yakılarak katledildi.

Cesetlerden hiçbirinde polis ya da asker silahından çıkan kurşunlara rastlanmadı.
Sadece Muş'ta 1 kişinin başına isabet eden gaz fişeği sonucu öldüğü kaydedildi.  Hüda-Par Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, gerçekleşen gösterilerde 6 kayıp verdiklerini açıkladı. 


İSTANBUL: Kobani eylemlerinin kent genelinde 66 gösterici gözaltına alındı. Olaylarda 3'ü polis memuru toplam 52 kişi yaralandı.

İstanbul Üniversitesi'nde IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden öğrencilerle karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı. 2 öğrenci yaralandı, 28 öğrenci gözaltına alındı.
Esenyurt'ta ise toplanan göstericiler, kendilerine tepki gösteren bir gruba taş ve sopalarla saldırdı.
Yürüyüşe tepki gösteren grup arasında kalan Kabil Okyayatan (35) darp edildikten sonra, baygın ve çıplak bir şekilde parka bırakıldı. Hastaneye kaldırılan 5 çocuk babası Okyayatan'ın hayati tehlikesi sürüyor. 

ADANA: Yüreğir ilçesinde korsan gösteri düzenleyen eylemciler, 69 yaşındaki Ahmet Albay'ı "Siz IŞİD'ci misiniz?" diyerek pompalı tüfekle öldürdü, 29 yaşındaki oğlu Veysi Albay'ı ise yaraladı. 

MARDİN: Kızıltepe ilçesinde eşinin yakınlarına bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45) ve Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) de eylemciler tarafından durduruldu. 

Sakallı olan kurbanlar, "IŞİD'cisiniz" denilerek öldürüldü.

Dargeçit'te ise olaylarda hayatını kaybeden Bilal Gezer ve Sinan Toprak'ın toprağa verilmesinin ardından ilçede yeniden çatışma çıktı. Bazı göstericiler, jandarmaya el yapımı patlayıcı attı. Jandarmanın ateş açması sonucu Dargeçit Belediyesi Eş Başkanı Sinan Akan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı. Midyat'a sevk edilen yaralılardan Abdulkerim Seyhan kurtarılamadı. 

GAZİANTEP: Kentin birçok bölgesinde toplanan gruplar, polisi taş yağmuruna tuttu. Maskeli göstericiler, bölge halkı ile karşı karşıya geldi. Birçok noktada yaşanan çatışmalarda 4 kişi öldü, 3'ü polis 14 kişi yaralandı. Ölen bir kadının evinin balkonunda olayları izlerken vuruldu. Bazı gruplar HDP binalarını ateşe verdi.

Kentte önceki gün yolu trafiğe kapatan eylemciler, 8 aylık hamile eşini hastaneye yetiştirmek isteyen Mustafa Kalkanlar'ın aracına saldırdı. Şoka giren 8 aylık hamile eşi Gönül Kalkanlar, bebeğini düşürdü. 

BATMAN: 1 kişi öldü. 4 araç yakıldı, 40 işyeri zarar gördü. 

MUŞ: 1 kişi öldü. Varto'da 3 okul, PTT ve tarım binası yakıldı. Sokağa çıkma yasağı ise devam etti. 

GAZİANTEP: Olaylar farklı mahallelerde devam etti. Cinderesi Mahallesi Eşref Bitlis Parkı'nda bulunan bir camiye saldıran eylemciler camiyi molotofladı.

MERSİN: Yenipazar, Şevket Sümer, Demirtaş, Çay, Çilek ve Siteler mahallerinde olay çıkaran eylemciler işyerlerine zarar verdi. Toplanan başka bir grup da BDP'nin Tarsus ilçe binasına ateşe verdi. 

ADANA: Özel Harekat, gösterilere katılan kişilere ait 40 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde 3 tabanca, bir sallama (bıçak) 16 pompalı tüfek ele geçirildi. 30'dan fazla kişi gözaltına alındı. 

DİYARBAKIR: Olaylar özellikle Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde  yoğun olarak yaşandı. Ancak şehir güne sessiz başladı. İşyerleri kısmen açıldı. 

HAKKÂRİ: Şemdinli'de ilköğretim okulu yakıldı. Tarım ve Hayvancılık ilçe binası tahrip edildi. 

SİİRT: Merkezdeki polis karakoluna yönelik saldırıda 1 polis ile 1 askerin yaralanmasının ardından çatışma çıktı. 

VAN: Başkale ilçesinde IŞİD'i protesto bahanesiyle eylem yapan gruplar, sağlık ocağı ve kadın konuk evini yaktı. 20 gösterici gözaltına alındı. Van’da Kobani’deki olayları protesto etmek bahanesiyle başlayan olaylar sırsında göstericiler bir Kur’an kursunu yaktı.

MUŞ: Hakan Buksur (25) isimli şahış hayatını kaybetti. Varto Belediye Başkan Yardımcısı Sabite Ekinci, Buksur'un ölümü ile ilgili "Özel Harekâtçı hedef alarak alnından vurdu" dedi.