Cumhuriyet-Sözcü gibi yayın organları ile kol kola yürürken, mütedeyyin insanlara kara çalmayı âdet haline getiren ajan yapılanma, yine kendisinden bekleneni yaptı. 14 Aralık operasyonu kapsamında “terör örgütü kurmak”la suçlanan ihanet odağının 12 Eylül’de MHP davasından hapis yatan yazarı Mümtazer Türköne, tek silahı kalemi olan ve hapse de bu ajanlar eliyle atıldığı iddia edilen yazar-mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’na dil uzattı.

İşte Ajan Yapılanmanın “kaşarlanmış profesyoneli”nin o yazısı:

(...) Erdoğan bir din siyaseti yapmıyor, sadece en berbat haliyle dini siyasetine alet ediyor. Muhataralı “Tahşiye davası” üzerinden taarruza geçmesi, bu açığa işaret ediyor. İslamcılığın geçmişte istisnai yegane şiddet ekolünü üretmiş Kumandan’ı ile, Haliç Kongre Merkezi’nde görüşmesinin de bu çerçeveye giren bir anlamı olmalı. Erdoğan, siyasî macerasının başında çekirdek kadrosunda yer alan ekibini (...) kurda kuşa yem ederken, etrafı eski dava adamları ile değil kaşarlanmış profesyonellerle çevreleniyor.

(...) Dün ekonomik istikrarın en büyük teminatı görülen Erdoğan, yeni konumlandığı kutupta cari açıktan daha büyük bir tehlike oluşturuyor. Ekonominin bu yükü taşıyacak takati yok.

Mesele basının susturulmasından ibaret değil, Türkiye batıyor.

Mümtazer Türköne / ZAMAN