Reyhanlı, Gezi, Lice, Diyarbakır, Kızılay derken memleketin her tarafının ajan kaynadığına şahitlik ediyoruz. Bunlar istihbarat ve operasyon sonucu açığa çıkanlar, deşifre olanlar. Peki ya diğerleri. Bilhassa silahlı uyuyan hücre halinde bulunan Mossad ve CIA hücreleri… Ortadoğu’da, Irak ve Afganistan’da yaptıkları gibi çeşitli suikastler ve camii önlerinde patlamalar gerçekleştirip bunu aynı ülkede yaşayan farklı görüş yahut etnik kimlik sahipleri üzerine atmayı çok yapan bu hücreler, biran önce bulunmalı, teşhir edilip cezalandırılmalıdır. Nihayetinde sivil yahut askerî sıfatla hareket eden bu oluşumlar Anadolu insanını imha etmeye, kardeşler arasına fitne salmaya, ülkenin ekonomisini ve kardeşlik anlayışını yıkmaya memur edilmişlerdir. Bu açıdan olay dikkatlice takip edilmelidir.

Hatay'da eylemcilere para dağıtarak provokasyon yapıldığı ihbarı üzerine ‘casus evlerine' ikiz baskın düzenlendi. Eski Bakan Zekeriya Temizel'in kızı Selin Temizel'in de aralarında bulunduğu Alman Arche Nova ve İngiliz MapAction üyesi 8 kişi gözaltına alındı. 6 yabancı ajanlık suçlamasıyla sınır dışı edildi.

Operasyon e-posta ihbarıyla başladı. İhbarda, bazı yabancıların kiraladıkları evde eylem organize ettiği ve göstericilere para dağıttığı ifade edildi. Selin Temizel ile Alman Natia S, İrlandalı Simon B, Arap uyruklu Usame H. ve Sinan G, casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından yabancı uyruklu üç kişi sınır dışı edildi. Evde bulunan 50 bin dolar, 70 bin euro ve 50 bin liraya el kondu. Ele geçirilen dokümanlarda Hatay'da yaşayan Nusayrilere ilişkin bilgiler olduğu belirtildi.

Hatay'da aynı gerekçelerle ikinci casusluk operasyonu İngiliz yardım kuruluşu MapAction üyelerine yönelik gerçekleştirildi. İngiliz James A., Bruce S. ve İspanyol George G. gözaltına alındı. 3 yabancı sınır dışı edildi.