Müslümanların üstünde hala Demokles’in kılıcının keskin yüzü var. Ve hiç kaçınılmaz bir disiplinle ve ivedilikle takip ve tatbik edilmekte. Böyle adalet! takipçiliğine! İnsanın gözü yaşarıyor. Hadise aynen şu:
Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinin Vasat Cemaati lideri Şahmerdan Sarı ve çevresindeki 13 kişiye verdiği 100 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından, Irak Kürdistan’ında olan Şahmerdan Sarı’nın Kırmızı bültenle gözaltına alındığı bildirildi.
Şahmerdan Sarı’nın Avukatı Hüseyin Kurşun, Şahmerdan Sarı’nın Kırmızı bültenle gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Irak Kürdistan’ında ve Avrupa’da birçok suça bulaşmış kişiler hakkında Kırmızı Bülten çıkarılmadığını belirten Kurşun, “Müvekkilim şu an hakkında çıkartılan Kırmızı bültenle sabah saatlerinde Irak Kürdistan’ında gözaltına alındı. Erbil’de gözaltında tutulan müvekkilim muhtemelen bu günlerde Türkiye’ye teslim edilecek. Şu an Irak ve Avrupa’da Esrar ticareti yapan veya silahlı terör örgütü mensupları hakkında her hangi bir kırmızı bülten çıkartılmazken Şahmerdan Sarı hakkında kırmızı bülten çıkartılması ve gözaltına alınması tamamen bir hukuksuzluktur. Hatta Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine ve Anayasa mahkemesine yeniden yargılanma noktasında bireysel başvuruda bulunduk. Bireysel başvurumuz hem Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hem de Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Söz konusu Müslümanlar olunca yargı ortadan kaldırılıyor.” ifadelerini kullandı.
Hatırlanacağı üzere 27 Eylül 2013 tarihinde 6,5 yıl hüküm giyen Süheyl Sarı, Muhammed Sarı, Mehmet Yılgın, İzzettin Avcı, Resul Bulanık, Abdullah Doğan ve Aydın Yalman yakalanarak Gaziantep E tipi cezaevine gönderilirken, örgüt liderliğinden dolayı 12, 6 ay ceza alan Şahmedan Sarı ile birlikte İsmet Yener, Mehmet Bilici, Abdullah Tuncer, Ahmet Balki ve Orhan Çelik'in ise polis tarafından aranıyordu.