World Zionist Organisation’ın (WZO) Antisemitizm 2014 raporuna göre Fransa antisemit saldırılarda %100 artışla, Yahudiler için en tehlikeli ülke olarak konumlandırıldı. Rapor diaspora Yahudilerinin %55’inin kendilerini ülkelerinde güvenli hissetmediğini ortaya koyuyor.

İsrail Kamu Yönetimi ve Diaspora bakanlığı tarafından Coordination Forum for Countering Anti-Semitism işbirliğiyle hazırlanan raporda Fransa’nın Yahudiler için çok tehlikeli olduğu ve antisemitizmin yeni boyutlara ulaştığı belirtildi. 2014 yılında antisemit olaylarda %100 artış yaşanan Fransa’da ırkçı saldırıların yarısı da Yahudilere yönelik gerçekleşmiş. Yahudiler Fransa nüfusunun %1’inden daha az.

Rapor bin farklı çeşit saldırıyı sıralıyor. Bunların arasında dövmek, silahla saldırı, Yahudi iş yerleri ve sinagoglara Molotof Kokteyli atmak da bulunuyor. Rapor Yahudi okulları ve sinagoglar çevresinde Yahudilere sözlü ve fiziksel saldırıların arttığını da gösteriyor. Bu yükselişe Batı Avrupa’da sıklıkla şahit olunuyor. Rapor saldırganların çoğunluğunun Müslüman olduğu konusunda uyarıyor ve antisemit olayların daha çok yoğun Müslüman nüfusa sahip ülkelerde gerçekleştiğini belirtiyor.

Raporun Güney Amerika bölümünde de artan antisemitizme dair bulgular var. Ankete katılanların %70’i kendilerinin veya bir yakınlarının antisemit olay kurbanı olduğunu belirtiyor. Katılımcılar büyük çoğunluğu yerel güçlerin antisemitizme karşı yeterli derecede çaba harcamadığı görüşünde. Özellikle Avrupa’da katılımcıların %55’i ülkelerinde kendilerini güvenli hissetmediklerini ve Yahudi sembol ve giysisi kullanmaya korktuklarını belirttiler. ABD’de ise birçok kurbanın yetkililerin bu konuda bir şey yapmayacaklarını bildikleri için antisemit olayları bildirmedikleri ortaya çıktı. Almanya ve Kanada gibi ülkelerdeki Yahudilerin yarısından fazlası bir gün İsrail’e göç edebileceklerini söylediler.

WZO yetkilisi Yaakov Hagoel antisemitizmin geldiği boyutun sınırları aştığını ve bir sonraki felaketin hiç beklenmeyen bir yerden gerçekleşeceğini söyledi. İsrail’in antisemitizme karşı savaşı desteklemesi ve diaspora Yahudilerinin konumunu güçlendirmesi gerektiğini söylerken “Yahudi nefretinin büyümesine seyirci kalamayız, eski olayların tekrarlanmasına izin veremeyiz,” dedi.

On binlerce Müslüman’ı kadın, çoluk, çocuk demeden dünyanın gözü önünde katlederken her şey güzel; lakin bu kansızlığa, hayvanlığa, teröre Müslümanlar tepki gösterince sorun oluyor. İşte tam bir Yahudi küstahlığı…