Uzun yıllardır işgal altında olan Gazze zaman zaman İsrail’in saldırılarına da hedef oluyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrasında Samanyolu TV konuyla ilgili yayınladığı haberinde bir skandala imza atarak Gazzelileri terörist ilan etti. Samanyolu Televizyonu geçtiğimiz gün İsrail’in Gazze saldırılarını “İsrail Gazze’de terörist noktaları bombaladı” şeklinde verdi.

Bu durum medyada ve sosyal medyada büyük bir tepkiye sebep oldu. Gelen tepkiler üzerine STV yazılı bir açıklama yaparak bu ifadelerin kendi görüşleri olmadığını, İsrailli bir yetkilinin açıklamaları olduğunu belirtti. Ama bu açıklama kamuoyunu tatmin etmedi.

Türkiye’de yaşayan Gazzeliler durumu protesto etmek için 15 Mart Cumartesi günü saat 13:30’da STV’nin Çamlıca’daki ana binası önünde toplanarak protesto gösterisi düzenlediler. Gazzeliler protesto eyleminde "Biz Terörist Değiliz. Bir terörist varsa o da işgalci İsrail'dir." diyerek, "kararınızı verin; bizden yana mısınız yoksa İsrail'den mi? diye sordular." Protestoya çok sayıda vatandaş da katılarak destek verdi. 

Protestocuların Filistin davasına apaçık bir ihanet olan bu habercilik dilini protesto etmelerini Samanyolu Haber verirken protestocuların Filistin’le ilgili haberlerini protesto ettiklerinden hiç bahsetmedi. Herhangi bir parti kimliği ile eylem yapmayan protestocuları "AKP"li olarak yansıttılar.