Bir başka mevzu ise kendisine muhafazakâr denilen ‘ruhu iğdiş olmuş’ sonrada görme ‘gurme’lerin Filistin'e karşı İsrail’in katliamlarına karşı sessiz oluşu. Ve bırakın Yıldız Tilbe kadar onurlu tavır göstermeyi, arkadan sıvışmaları söz konusu, ki not edildi..

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak Yahudilerden hesap sorulması gerektiğini söyleyen ve "Hitler bunlara az yapmış" diyen şarkıcı Yıldız Tilbe ile İsrail Konsolosu arasındaki tartışma büyüyor.

Türkiye'deki liberal sol, Ermeni ve Yahudi medya kuruluşları Yıldız Tilbe aleyhinde kampanya başlattılar. Bu insanlara sormak lazım değil mi; Hani nerede kaldı insanlık, hani nerede kaldı özgürlük anlayışınız, hani nerede kaldı demokrasiniz? 

Ermeni Agos ve Yahudi Şalom Gazeteleri Tilbe'nin yargılanması için kampanya başlatırken, İsrail Konsolosu Moshe Kamhi Yıldız Tilbe için “Bu sözde sanatçı bozuntusunun lafları ciddiye alınmayacak kadar aşağılık, kınanacak ifadeler ve son derece vahimdir” dedi.

Yıldız Tilbe bu açıklamanın ardından şöyle cevap verdi:

“İsrail’de yaşayanlarla burada yaşayanlar farklı buradakiler bize silah doğrultmuyor, oradakiler elinden silahı bırakmıyor. İsrail’i savunanlar oraya (İsrail'e), hadi. Allah gelecek hakkınızdan Allah (...) göreceksiniz zamanı gelince o gözleriniz yuvasız kalacak. Sanki iftira atıyorum, masumlar sanki, yaptıklarınız ortada. Benim nefret söylemimden rahatsız olanlar, yargılanmamı isteyenler, ülkelerinin eli silahlı nefret eylemlerini nerde yargılayacaklar? Eylem söylemden daha mı iyi”

Tilbe'ye sosyal medya üzerinden destek de büyüyor.

Sosyal Medya üzerinden 'Yıldız Tilbe'yi Destekliyoruz'  sloganıyla kampanya ve fan sayfaları açıldığı ve asıl ırkçının Siyonist İsrail olduğu vurgulanıyor. Amacın Yıldız Tilbe değil ,Siyonistlerin kendi çıkarları ve katliamını örtbas etme girişimi olarak yorumlanıyor..

İsrail'in Gazze'de içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu masum sivilleri öldürmesine tepki gösteren Şarkıcı Yıldız Tilbe daha önce de ekranlardan tekbir getirerek Kahrolsun İsrail diye haykırmıştı.

Çok sayıda twitter ve facebook kullanıcısı Yıldız Tilbe'ye destek mesajları attılar.