Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, içeriğinde Atatürk'e yönelik hakaret içeren ifadeler bulunduğu gerekçesiyle Üstad Necib Fazıl’ın kaleme aldığı ‘Put Adam’ isimli kitabı piyasaya süren yayınevi yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın talebi üzerine Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, kitabın tüm nüshalarına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verdi.

Eyyamcı Yargı
Eserin Türkçesinin yayımlandığı duyulduğundan beri, bilhassa Kemalist camianın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında kıyamet kopmuş ve eserin toplatılması noktasında bir kamuoyu baskısı sağlanmaya çalışılmıştı.

“Put Adam”ın Muhtevası
Ön plana çıkartılan müşterek ifâde ise bu eserde “Atatürk'e yönelik çirkin hakaretler ve iftiraların yer aldığı”. Oysa ki eseri okumadıkları veya okumuşlarsa bile bu kararı veren yargı mensubları da dahil olmak üzere okuduğunu anlamaktan aciz oldukları her hâllerinden belli. 

Çünkü bu eser kimseye hakaret ve tahkir etme kaygısıyla kaleme alınmamış. Bilâkis, gizlenen gerçekleri ve gerçeklerin gizli kalmış olması sayesinde türetilen sahtelikleri ifşâ etmiştir. Ve bu ifşaat, vesikalar, birden çok şahitlikler, Mustafa Kemal’in bizzat kaleme aldığı Nutuk adlı kitapta herkesin gözü önünde duran tutarsızlıklar ve kaskatı vakıalara dayandırılarak, hiçbir şüpheye mahâl bırakmayacak şekilde izah edilmiş. Burada biraz daha ileri gidecek olursak, “Put Adam”ın ahlâkî düşkünlükleri ile alâkalı bugün Türkiye’de bile artık saklanması mümkün olmayan birkaç misâlden fazlasına yer vermeye tenezzül etmemiş Üstad Necib Fazıl. Bunun yerine ele aldığı meselenin ciddiyetine hâlel gelmemesi için, eserin başından sonuna dek esas üzerinde kalmasını bilmiş.

Hırsıza hırsız, katile katil, sapığa sapık demek hiçbir kanun maddesiyle suç kapsamı içine alınamaz; bilâkis esas suç teşkil eden hırsızlık yapmak, cinayet işlemek ve bir milletin manevî ırzına tasallut etmektir.

28 Şubat’ta Mıyız, İstiklâl Mahkemeleri Döneminde Mi?
Bu ülkenin seçilmiş iktidarını, 28 sürecindeki DGM zihniyeti ve mantığıyla hareket ederek Müslümanlara ve onların eserlerine yargısız infaz yapan atanmış yargı memurlarına karşı göreve davet ediyoruz!

Öyle ya, “76 Milyon Hep Beraber Büyük Doğu’yu İnşâ Etmek” için evvelâ Büyük Doğu’nun müellifi Üstad Necib Fazıl’ın eserlerine toplatma, dağıtım ve satış yasağı kararı çıkmaması gerekir değil mi?