Bir yıllık zayıf büyümenin ardından AB’den son gelen açıklamada Euro para birimini kullanan ülkelerde ekonominin Nisan- Haziran döneminde büyümediği belirtildi.

Bölgenin en büyük 3 ekonomisinde büyüme görülmedi. En büyük ekonomi olan Almanya ve İtalya’da yüzde 0,2 daralma yaşandı. Fransız ekonomisi ise durağan kaldı.

Almanya ekonomisi daraldı

Federal İstatistik Dairesi, nisan - haziran aylarını kapsayan dönemde Gayrı Safi Milli Hâsıla’nın yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 0,2 küçüldüğünü açıkladı.

Alman ekonomisi en son 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 0,4 oranında daralmıştı.

Reuters ajansının görüşlerine başvurduğu uzmanlardan Holger Sandte, yılın üçüncü çeyreği için de iyimser olmadığını söyledi.

"Alman ekonomisinde bu yıl büyüme yüzde 1,5'u aşmaz" tespitinde bulunan Sandte, yalnızca Ukrayna krizinin değil, Fransız ve İtalyan ekonomilerinin zayıf konumlarının da Almanya'ya yansıdığını kaydetti

Yaptırımlar Rus ekonomisini sarsıyor

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar petrolcülük ve finans branşlarını zor durumda bıraktı. Rusya döviz rezervinin yarısını kullanamıyor.

Ukrayna anlaşmazlığı nedeniyle Rusya'ya uygulanan uluslararası ekonomik yaptırımların petrol endüstrisi ve finans branşı üzerindeki olumsuz etkilerinin hissedilmeye başladığı bildiriliyor.