Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü gerek Baran Dergisi olarak sayfalarımızda gerekse Anadolu Akıncıları olarak meydanlarda defaatle gündeme getirmeye çalışmıştık. Çin zulmünü sırf reel politik kaygılar ve menfaat uğruna görmeyenlere yahut görmek istemeyenlere karşı yılmadan bu zulmü dile getirmiştik. Geçtiğimiz Cuma günü de İHH tarafından Doğu Türkistan için bir eylem-yürüyüş organize edildi, Anadolu Akıncıları ve bir çok STK’nın da katıldığı “Sessiz Çığlık” protestosu ile on binlerce kişi meydanlara indi. 
Anadolu halkı, Doğu Türkistan’da zulüm gören mazlumların sesine kulak vererek, bu mazlumların sesi oldu. Yürüyüşte gerçekten muazzam bir kalabalık vardı; tabiî ki bu kalabalık, emperyalistlerin boyunlarına tasma geçirdiği yerli (!) medya tarafından her zamanki gibi görmezden gelindi. Fakat her ne kadar görmezden gelmeye çalışmışlarsa da gördüklerini ve Anadolu halkının öfkesini hissettiklerini biliyoruz. 
Kardeş şehir projesi adı altında, İstanbul’un her yerine Çince tabelalar asarak Çin emperyalizminin maşalığını yapan malûm şovmeninin başında olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünden geçen Müslüman Anadolu halkı “Çince Tabela İstemiyoruz!” sloganları ile belediye binasını inleterek adeta yerli işbirlikçileri tehdit etti. Umarım bundan bir çıkarım yapmışlardır, yapmamışlarsa da yapsınlar; çünkü Anadolu evlatları her ne kadar zor uyansa da uyandığı vakit iman öfkesi gayet yüksektir ve her şey ruhları ürperten bir tekbire bakar bizden söylemesi. 
Tekrar protestoya dönecek olursak, yürüyüş esnasında ve meydanlarda halk, Anadolu Akıncıları’nın “İSTİKBAL İSLAMINDIR”, “MÜSLÜMANLAR DİK DURUN KARŞINIZDA LEŞLER VAR” pankartlarına ve Başyücelik bayrağına müthiş bir alâka gösterdi. Birçok defa hep bir ağızdan Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun “Ya Cabbar! Ya Kahhar! Ya Mûntakim Allah! Bizi intikamına memur et!” duası edildi. Çeşitli STK temsilcileri ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşmalarını yaptı. Konuşmaları sırasında İHH Başkanı Bülent Yıldırım birkaç gün sonra Doğu Türkistan için izlenecek bir yol haritası yayınlayacaklarını söyledi ve program dua ile sonlandırıldı.
Konuşmalara bir eleştiri yapacak olursak, sürekli İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Doğu Türkistan hususunda ne kadar vurdum duymaz davrandığı belirtildikten sonra, ilginç bir şekilde “Tek çare İslam Birliği!” vurgusu yapıldı. Burada bir çelişki var ve bu çelişkinin nedeni, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun defâatle belirttiği gibi; “İslâm ümmetinin topyekûn kurtulması ve dahi İslâm birliğinin gerçekleşmesi için, önce İslâmî bir devlet kurulmasının zarureti”ni hâlâ kavrayamamış olmamızdır; ki bu olduktan sonra güya “İslâm Birliği” kurmak için düzen kuyrukçusu hükümetlere yaranmaya gerek kalmayacak. Bütün Müslüman halklar dört gözle bizden bekledikleri Başyüce’ye dört elle sarılacaklar ve “Topluluk Hakikati” olan İslâm Birliği sağlanacak.
Samimiyetlerine güvendiğimiz bazı kişilerin hâlâ bunu anlamayıp, işi kuru bir “İslâm Birliği”nde görmeleri ne kadar acı... Buradan yine kardeşlerimizi uyaralım; Anadolu halkı, işbirlikçilerin üzerine attığı ağdan kurtulup İslâmî bir dünya görüşüne tâbi olmadıkça ve buna nisbetle bir sistem inşa etmedikçe kardeşlerimiz zulüm görmeye devam edecektir. 
Tüm samimi STK’lar! Gelin, canlanan Anadolu ruhunu zayi etmeyelim, kuru sloganda bırakmayalım, Ayasofya’yı aslına rucû ettirmek ile başlayarak üzerimize atılan bu emperyalist ağını kaldıralım. “Kim pazarlıksız ALLAH ve Resûlü diyorsa biz ondanız o da bizdendir.” Velhasıl; tam bağımsız Doğu Türkistan için elzem olan şey tam bağımsız Türkiye’dir!
 
Sen Eritre’desin çocuk, sen Moro’da
Sen yıllarca zulmedilensin
Türkistan’da Azerbaycan’da Kırım’da
kan denizinde boğulansın Ortadoğu’da
terkedilensin Trakya’da
mahzunsun Kosova’da
 
“çığlık içimde düğüm
çığlık gözümde yaş”
yitik bir mânâdır yanağındaki damla
sen kuyrukçu düzende parya
bekle çocuğum
 
uzanıyor namluya öpülesi eller
geliyor başı dik kan pahası can pahası
insanca yaşatmak isteyenler
“çığlık içimde düğüm
çığlık gözümde yaş”
bekle çocuğum
yeni bir dünya için verdiğim savaş 
 
Kumandan Salih Mirzabeyoğlu

Baran Dergisi 676. Sayı