İşgalci İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girdiği ve Kıble Mescidi'ndeki Müslüman cemaati güç kullanarak dışarı çıkarmaya çalıştığı bildirildi.
Kudüs İslami Vakıflar Medya Koordinatörü Firas ed-Debs, yaptığı açıklamada, çok sayıda İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini ve Kıble Mescidi'nde ibadet eden Müslümanları zorla dışarıya çıkardığını belirtti.

Kıble Mescidi'nde Elektriği Kestiler
Siyonist askerleriKıble Mescidi'nde elektriği elektrikleri kesti. Hıtta kapısı yakınlarında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı.  Filistin Kızılayı yetkilileri ise İsrail güçlerinin, Aksa'da namaz kılan 115 kişiyi alıkoyduğunu, 2 Aksa muhafızını da gözaltına aldığını kaydetti.İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermi neticesinde 15 Filistinlinin yaralandığını aktaran Filistin kızılayı ayrıca Mescid-i Aksa içinde İsrail güçlerinin ateş etmesi neticesinde gerçek mermi ile yaralanan bir Filistinliye ilk müdahaleyi yaptıklarını paylaştı.  İsrail ayrıca Mescid-i Aksa’ya giriş için 50 yaş sınırı getirdi. Siyonistler geçmişte de bir çok sefer, belirli yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişine yasak getirmişti.