İddiaya göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi M. bin Selman, İsrail ile bir anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında Kudüs’ün uluslararası bir yönetime devredilmesi planlanıyor. Plana göre, Filistinli mültecilerin dönüş haklarının iptalini öngörüyor. Bu durum, iki milyondan fazla kayıtlı Filistinlinin bulunduğu Ürdün’de büyük endişeye neden oldu. Ürdün Kraliyet Mahkemesi’nden üst düzey bir yetkili Middle East Eye haber sitesine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yetkili, Suudilerin ‘apar topar İsrail’le ilişkilerini normalleştirmeye çalışırken’ Filistin konusunda Tel Aviv yönetimine tavizler verdiğini, bu durumun da Ürdün’ün istikrarını tehdit ettiğini dile getirdi. 

Kayıtlı mülteci sayısı iki milyon olsa da Ürdün’ün 9 milyonluk nüfusunun yarısının Filistinlilerden oluştuğu belirtiliyor.

Özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti sonrasında hız kazanan ‘yakınlık’ iki ülkenin bazı konularda ortak konumlanmasına sebep oldu. İran’a karşı cephe oluşturmak için Suudi Arabistan ve Körfezi yanına çekmek isteyen Donald Trump’ın bu hamlesine destek veren Kral Selman, başta Yemen olmak üzere İran’ın hakimiyet kurduğu birçok bölgede Şii etkisini kırmak için harekete geçmişti. Şimdi de her zaman olduğu gibi Siyonistlere hareket etme alanı açılıyor!