‘Trump’ın Stratejisi Hakkında İslam Emirliği Sözcüsünün Yorumu’ başlıklı açıklama İslam Emirliği Taliban Hareketinin resmi internet sitesinden yayınlandı. Açıklamanın tam metni şöyle:

“Amerika Başkanı Trump sonunda stratejisini açıkladı ve Afganistan’ı Amerika için bir tehdit olarak nitelemesine rağmen işgal güçlerinin varlığını sürdürmeye çağırdı.

Görünen o ki Amerika, tarihinin en uzun savaşını bitirmeye henüz hazır değil. Sahadaki gerçekleri anlamak yerine hala kibirli bir şekilde güç ve kuvvetlerine güveniyorlar.

Bununla birlikte Afganlar, geçen on altı yıl boyunca Amerikan kuvvetleri tarafından denendiler. Bir tek Amerikalı asker bile ülkemizde kaldığı ve Amerikalı liderler savaş yolunu arşınladığı süre biz de onlara karşı olan cihadımızı yüksek bir maneviyat, kesin bir kararlılık ve ziyadesiyle sebatla sürdüreceğiz.

Afganistan diyarını Amerikan işgalinden özgürleştirmek bizim dini vecibemiz ve milli vazifemizdir. Canlarımız bedenlerimizde kaldığı sürece bu vazifeye sadık kalacağız.

Amerika, savaşa devam etmek yerine askerlerini Afganistan’dan çekmeyi düşünmeliydi.

Trump’ın da dediği gibi ‘Amerikalılar, Afganistan savaşından bitap düştü’ ve biz de onlara daha fazla keder sunacağız ve de Amerikalı yetkilileri realiteyi kabul etmeye zorlayacağız. Mücahit Afgan milleti ne yoruldu ne de özgürlüğü kazanma ve İslami sistem kurma işinde yorulacaktır. Eğer Amerika, güçlerini Afganistan’dan çekmezse Afganistan’ın Amerikan İmparatorluğu için bir mezarlığa dönüşeceği ve Amerikalı liderlerin bu tasavvuru anlayabileceği gün uzak olmayacaktır.

Afganistan hiç kimse için bir tehdit değil ve hiç kimse de bizim topraklarımızdan zarar görmemiştir. Temelsiz iddialar ve istihbarat kuruluşlarının propagandalarının etkisine düşmek, başlı başına bu acıların ve savaşın kaynağıdır.”

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü

Zebihullah Mücahid

30 12 1438

22 08 2017

Kaynak: Asyanınsesi