“Düşmanı Tezgâh Kurduğu Yerde Karşılamak Lâzım! En İyi Savunma Taarruzdur!” manşetli 502.sayımızın baskıda olduğu saatlerde Türkiye ordusu, Suriye topraklarında operasyon başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Ağustos Çarşamba sabahı saat 4:00 sularında Suriye’ye harekât başlattı. Türk jetlerinin Cerablus’ta bulunan IŞİD mevzilerine yaptığı atışlarla başlayan harekât, karadan önce özel kuvvetlerin, akabinde ise zırhlı birliklerin Suriye Sınırından içeri girmesiyle devam etti.

Suriye topraklarına giren Türk ordusunu, kollarına gök mavi ve kan kırmızı bandaj takan Türkmen ve Arab mücahidler karşıladı. Mücahidlerin Türk zırhlı birliklerini karşılaması sırasında yüzlerinde oluşan ifade Türklerin müdahalesini bugüne kadar dört gözle beklediklerini gösteren cinstendi. Bu tablo, aslında, sancağın düştüğü ve yeniden kalkacağı toprak olan Anadolu’ya tüm İslam âleminin nasıl bir gözle baktığını gösteren örnek bir hâdisedir.

Harekât Açıklaması İçişleri Bakanından

TSK’nın Suriye’ye başlattığı harekâta dair açıklamayı İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptı. Ala harekâtın adının “Fırat Kalkanı” olduğunu duyurdu. Şehid Ömer Halisdemir’in komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın yönettiği sınır ötesi harekâtın açıklamasının İçişleri Bakanı tarafından yapılması ise Türkiye’nin Suriye’yi dış değil, iç mesele olarak gördüğünü ortaya koyuyor. IŞİD’in hedef alındığı operasyonda asıl hedefin ise Suriye’nin Kuzeyinde seküler bir Kürt devletinin kurulmasına müsaade etmemek. Nitekim harekâtın başladığı saatlerde PYD lideri Salih Müslim’in Türkiye’yi twitter’dan tehdit ederek” Türkiye Suriye bataklığında boğulacak” demesi Amerika destekli PYD’nin korkusunu gösteriyor. Bu açıklamaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Türkiye’yi bırak kendi sonunun ne olacağına bak” diye karşılık verdi.

Hakk ve Halk Düşmanları Bildiğiniz Gibi

PYD lideri Salih Müslim bu açıklamayı yaparken içimizdeki Hakk ve halk düşmanları da tıynetlerini bir kez daha ortaya koyarak Müslim ile paralel açıklamalarda bulundu. CHP grup toplantısı sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye’nin IŞİD’e operasyon yapmasına mukabil Hâlâ Türkiye’yi IŞİD’i desteklemekle suçlamaya devam etti? CHP yüzyıllık geleneğinde olduğu gibi bugün de memleketin karşısında cephe aldı.

1516 Mercidabık-2016 Fırat Kalkanı

El Cezire’nin haberine göre harekât hakkında açıklama yapan IŞİD lideri Bağdadi Türkiye’nin hedefinin hilâfet olduğunu söyledi. Bu haberden mülhem “Fırat Kalkanı” operasyonu hakkında mühim bir tevafuka da değinelim: Büyük mücahid Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri (rah.) de “24 Ağustos” 1516 yılında bugünkü Suriye’ye girerek hilâfet yürüyüşünü başlatmıştı. Eğer bu tarih kasıtlı olarak seçilmişse Türkiye yöneticilerini takdir etmek ve Türk ordusunun Mercidabık ruhuna yeniden döndüğünü söylemek gerekir.

Cerablus'a Girildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Türkmen ve Arab mücahidlerle Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde IŞİD'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları bölgenin 3 kilometre içine girdi. ÖSO üyeleri Keklice ve Kıvırcık köylerinin yanısıra Elvaniye ve Güğüncük köylerini de ele geçirdi. Şimdiye kadar 46 IŞİD militanı öldürüldü. Çatışmalar sürüyor.