Siyonist Yahudi yerleşimcilerin İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi. Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinden bu yana onlarca Yahudi yerleşimcinin İsrail polisinin koruması altında Aksa'nın Meğaribe Kapısı'ndan avluya girdiğini söyledi.

Öte yandan, İsrail polisi, Yahudilerin "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla, işgal altındaki Doğu Kudüs'te ve özellikle Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Eski Şehir çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

İsrail yönetimi her geçen gün mesafeyi daraltıyor ve Filistinli Müslümanlara Aksayı dar etmeye ve Filistin topraklarından bertaraf etmeye çalışıyor. 2003 yılından bugüne İsrailli yerleşimci grupların Mescid-i Aksa ihlallerine Harem-i Şerif idaresinin ve Filistinlilerin itirazlarına rağmen göz yumuyor.

Yahudi Avukatlığı

Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu Israil zulmünün basında unutturulmaya çalışıldığını 1988'de Filistin ve İşkence Meselesi başlıklı konferansında şöyle anlatmıştı:

"Siyonizmin saldırısının ahlâkî sorumluluk bakımından Nazi cinayetlerini gölgede bıraktığını” belirten, bizzat tarihçi Toynbee… Bizde ne oldu? İsrail’li askerlerin Filistin’li gençlerin kemiklerini taşlarla kırması televizyonda üç gün gösterildikten sonra, halkımızda yükselen tansiyonu pörsütmek için öbür kanalda “Yahudiye yapılan zulüm” diye film gösterdiler… O namussuz gazetenin “irtica hortluyor!” diye yayını…"

Günümüze de baktığımızda halen gavurluk yapan birçok medyanın Filistine yapılan bir asırlık zulmünü görmezden gelerek Yahudi Avukatlığı yapmaları da ayrı bir garabet.

Bugün Aksa'ya yapılanlar karşısında İslam aleminin çaresizliği yeni bir dünya görüşüne, yeni bir nizama, İslama muhatap anlayışa sahip olamadıklarından dolayıdır.