Fetullah Terör örgütü “The cemaatin” komplosuna kurban giden gazetecilerden bir tanesi de, Yavuz Arslan. 4 aydır Trabzon Kapalı Cezaevinde alıkonulan gazeteci-yazar Yavuz Arslan, siyasî suçlu(!) olduğu gerekçesiyle, şimdi de tek kişilik hücreye atıldı.
Öyle ki, aynı zamanda bir sanatçı (ressam-karikatürist) olan gazeteci Yavuz Arslan, resim çizmek için kendi parasıyla ve ailesinin de katkılarıyla, cezaevi dışından resim malzemeleri getirttiği hâlde, cezaevi yönetimi bu malzemeleri kendisine vermiyor.
Yasadışı Silahlı Fetullah Terör Örgütü The cemaatin komplosuyla içeri atılan Gazeteci-Yazar Yavuz Arslan, ajan yapılanma üyesi Ali Fuat Yılmazer ve ekibinin faal olduğu yıllarda gözaltına alındı. Kendisine kurulan komplolarla, terör örgütü üyeliğiyle dava açıldı ve davası yargıdaki fetullah terör örgütü üyesi çeteci savcı ve hâkimlere verildi.
Yavuz Arslan  gözaltındayken, örgüt üyesi polislerin kendisini nasıl tehdit ettiklerini şöyle anlatıyor:  
“SANA ÖYLE BİR DOSYA HAZIRLARIM  Kİ, ÖMÜR BOYU KURTULAMAZSIN!”
Böyle bir çetenin hazırladığı bir iddianameyle, 6 yıl 8 aylık ağır hapis cezasına çarptırıldı Yavuz Arslan.
Yavuz Arslan, 2000-2003 yılları arasında İBDA çizgisinde  yayınlanan “Haberci, Yeni Nizam ve Beklenen Nizam” dergilerinde, haber müdürü ve sorumlu yazı işleri müdür olarak çalışmış bir gazetecidir. Yavuz Arslan, 2003 yılında örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış ve 1 yıl kadar Kandıra F Tipi cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.
Cezası geçtiğimiz yıl Yargıtay tarafından usulsüzce onaylanmış ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Usulsüzce diyoruz çünkü yargılama sürecinde suçlama, örgüt üyeliğinden, örgüte yardım ve yataklığa  çevrildi. Oysa bu son paketlerle, silahsız bir örgüt üyeliği ve yardım ve yataklık suç unsuru olmaktan çıkartılmıştı. Yerel mahkeme ve Yargıtay buna rağmen gönüldaşımıza hapis cezası verdi.